Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 5:4Kladno doma opět vyhrálo na nájezdy, když porazilo Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Valský 1 : 0
15. Starý 1 : 1
23. Kalla 2 : 1
24. Tomajko 3 : 1
34. Somík 3 : 2
37. Koukal 3 : 3
45. Horna 4 : 3
56. Starý 4 : 4
65. Bělohlav 5 : 4

KLADNO

Do třetice stejný příběh za poslední tři domácí utkání předvedli hokejisté Kladna ve 31. kole extraligy proti Pardubicím. Stejně jako v předchozích případech s Třincem a Karlovými Vary totiž Středočeši vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující vstřelil znovu Radek Bělohlav. Pardubice díky remíze po 60 minutách bodovaly počtvrté za sebou.

Článek

Kladnu pomohl k vedení šťastný gól, když Frolík vybruslil zpoza branky podél pravého mantinelu odkud nahodil kotouč před branku a Valský těsně před Lašákem napálil puk do sítě. Vzápětí sehrálo Kladno totožnou akci, jen v obsazení Petera - Diviš, ale druhý jmenovaný o milimetry minul.

Pardubice byly důraznější, snadno se dostávaly přes střední pásmo, ale vyloženou šanci si dlouho nemohly vytvořit. Až po kiksu Patery v rozehrávce se Divíšek řítil sám na Kopřivu, ten však hrozící nebezpečí zažehnal včasným rozklekem. Po patnácti minutách však inkasoval, když jen vyrazil střelu Havíře a útočník Kolář I přiklepnul puk k volnému Starému, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou branku.

Do druhé části mělo Kladno opět raketový nástup a získalo dvoubrankový náskok v rozpětí šedesáti vteřin, když za třetí gól v utkání děkovalo především Lašákovi, který při bekhendovém nahození Tomajka zpoza kruhu vysloveně lelkoval. Proti předchozí teči Kally, jenž změnil směr Hornovy rány, naopak neměl nejmenší šanci zasáhnout.

Východočeši využíval chyb soupeře

Pardubice přidaly na pohybu a důrazu, Kladno se jen bránilo. Zejména po neuvěřitelných chybách domácího týmu v rozehrávce nabíral tlak Východočechů obrátky. Puky však Kopřivovu svatyni míjely, jindy byl na místě pozorný kladenský brankář. Až devět vteřin před vypršením prvního trestu v utkání, který odpykával Hájek za nedovolené bránění, doklepl Somík ránu obránce Koláře II parádně ze vzduchu. Pak Nádašdi kličkoval na vlastní modré tak nešikovně, že mu Koukal sebral puk a samostatný nájezd proměnil ve vyrovnávací gól.

V úvodu třetí části měli hosté 33 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, ale vůbec se nedostali do šance. A sotva se síly na ledě srovnaly, ujel podél levého mantinelu Novák a jeho kolmici před Lašákem zvedl pod horní tyčku Horna.

Domácí pak až příliš začali bránit těsné vedení, jenže jejich obrana pracovala zoufale. Dvakrát dokonce chybami ve vlastním pásmu nabídla Haškovi a Divíškovi vyrovnání, ale Kopřiva v obou případech čaroval.

S blížícím se závěrem v narůstající nervozitě Kladno pykalo za vyloučení Valského: Kopřiva po opakovaném ostřelování hostujícími zadáky neudržel ránu Čáslavy a Starý lehce doklepl puk do prázdné branky.

V prodloužení bylo Kladno blízko vítězství, ale Diviš v přesilové hře těsně minul pravou tyčku branky Lašáka, a tak v Kladně potřetí za sebou rozhodovaly samostatné nájezdy. Bělohlav ve čtvrté sérii dal, Kopřiva vychytal Koláře I a Kladno slavilo.

Geus Okna Kladno - Moeller Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Valský (Frolík), 23. Kalla (Horna), 24. Tomajko (Patera, Nádašdi), 45. Horna (V. Novák, Kalla), rozhodující sam. nájezd Bělohlav - 15. Starý (Kolář I, Havíř), 34. Somík (Kolář II, Tvrdík), 37. Koukal, 56. Starý (Čáslava). Rozhodčí: Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:6, navíc Čáslava (Pardubice) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. 2140 diváků.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, A. Novotný, Trončinský - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Kalla, V. Novák - Rudovský, Valský, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II - Rákos, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Špirko, Somík - Klejna, Blažek, Hašek. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec