Hlavní obsah

M. Boleslav i Liberec žádají o dodatečné tresty pro hráče soupeře

MLADÁ BOLESLAV

Vedení extraligové Mladé Boleslavi dnes podalo Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje žádost o dodatečné potrestání libereckého útočníka Petra Nedvěda, který v pátečním zápase 31. kola zranil Václava Drábka. Severočeský klub se následně rozhodl ke stejnému kroku a požádal o potrestání ruského útočníka Denise Kazionova působícího v Mladé Boleslavi, jenž ve třetí části Nedvěda napadl. Oba kluby to uvedly na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Nedvěd fauloval Drábka v 16. minutě, kdy ho narazil na mantinel. Drábek musel být převezen na vyšetření do nemocnice. Momentálně nemůže chodit, má poraněný kyčelní kloub, pohmožděné okolní svaly a je možné, že pro něj letošní sezona předčasně skončila. Bývalá hvězda NHL byla za faul vyloučena na dvě minuty a dostala desetiminutový osobní trest, což zástupci Mladé Boleslavi považují za nedostatečný postih.

Kazionov napadl Nedvěda pěstmi bezprostředně po buly tři minuty před koncem utkání. Kouč Jiří Šejba následně na tiskové konferenci po zápase přiznal, že se jednalo i o taktický krok, neboť si myslel, že se do šarvátky zapojí více hráčů. To se ale nestalo a ruský útočník dostal za faul trest na pět minut a do konce utkání.

Liberec v utkání vyhrál 4:3 a Nedvěd přispěl k vítězstvím gólem a přihrávkou.

Reklama