Hlavní obsah

Sedláček stihl třetí nulu

PRAHA

Tři utkání s nulou z dosavadních čtrnácti extraligových startů nasbíral v sezóně juniorský hokejový brankář Jakub Sedláček. Naposledy stihl zlínský talent udržet čisté konto jen pár hodin před odletem na MS dvacetiletých, když kryl všech 47 libereckých střel.

Článek

„Nebylo pro mne jednoduché srovnat si myšlenky. Měl jsem totiž být už na srazu ve Slaném před pondělním odletem na šampionát do Kanady,“ líčil do televizní kamery Sedláček.

Murín ale ještě prodělává rehabilitaci kolena, Biegl o víkendu rovněž nebyl fit, a tak zlínský trenér Venera prosil reprezentačního kouče Sýkoru, aby ještě umožnil start Sedláčkovi.

„Pan Sýkora mě s velkou dávkou laskavosti uvolnil,“ přiznal mladý gólman a svou roli u dvacítky neřešil: „Furch i Vošvrda mají odchytáno za reprezentaci víc, ale na soustředění v Bramptonu se budu snažit porvat o šanci. Hlavně, že v nominaci vůbec jsem.“

Sedláčkovi skvělá forma otevírá nečekanou příležitost. „Určitě mi pomohla herní praxe v extralize dospělých. Cítím se sice trochu unavený, ale mám před sebou vrchol sezóny a budu se snažit si to maximálně užít. Ať už získám místo v týmu nebo mi třeba zůstane jen role třetího brankáře pro trénink,“ doplnil Sedláček a připustil, že doma nestihl ani pořídit vánoční dárky. „Snad se mi podaří něco nakoupit během šampionátu v Kanadě,“ doufal.

Reklama

Související témata: