Hlavní obsah

Brankář Pavelka se stěhuje z Plzně do Liberce

Liberec

Hokejový brankář Jaroslav Pavelka se po ročním angažmá v Plzni stěhuje v extralize do Liberce. Šestadvacetiletý odchovanec Hradce Králové, který vinou zranění neodchytal v uplynulém ročníku za Indiány v nejvyšší soutěži ani jeden zápas, uzavřel s Bílými Tygry smlouvu do 30. dubna 2021. V Liberci Pavelka doplní Petra Kváču, který přišel na sever Čech z Třince.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po skončení uplynulé sezony opustil Liberec Dominik Hrachovina, který zamířil do Tappary Tampere. Dvojka Marek Schwarz odešel do Mladé Boleslavi. "Pro novou sezonu pro nás bylo důležitým úkolem řešit obsazení našeho brankoviště, protože o nové smlouvě Dominika Hrachoviny ve Finsku jsme věděli," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Liberce Ctibor Jech.

"Po příchodu Petra Kváči jsme hledali brankáře, který ideálně doplní naši brankářskou dvojici s tím, že v záloze nám zůstává náš odchovanec Matěj Žajdlík. V tuto chvíli tedy máme dva perspektivní gólmany v ideálním věku. Doufám, že svou příležitost uchopí stejně úspěšně jako jejich mladí předchůdci Dominik Hrachovina a Roman Will," doplnil Jech.

Pavelka přišel do Plzně před uplynulou sezonou a na přelomu srpna a září za ni odchytal dva zápasy v Lize mistrů proti Rungstedu a na ledě Hämeenlinny, v kterém se zranil. Potom na konci prosince nastoupil v jednom zápase za prvoligový Sokolov, ale obnovil si zranění a už se ve hře neobjevil. Do přípravy Liberce se zapojil na začátku tohoto týdne.

"Jarda si vzhledem ke zraněním prošel v minulé sezoně velmi těžkým obdobím. Nyní má touhu dokázat, že do extraligy patří, což dokázal už v předcházejících sezonách. Je to brankář v ideálním hokejovém věku, kterého zdobí výborné bruslení a čtení hry. Věřím, že společně s Petrem Kváčou vytvoří dvojici, která se vzájemně bude posouvat dál ve své kariéře," uvedl trenér brankářů Liberce Martin Láska.

Pavelka odchytal v extralize za Hradec Králové 50 utkání s průměrem 2,23 obdržené branky na zápas, úspěšností 91,6 procenta a pětkrát udržel čisté konto. Rodák ze Dvora Králové nad Labem v letech 2011 až 2013 působil v zámořské juniorské OHL v týmech Niagara IceDogs a Windsor Spitfires. Po návratu do Hradce Králové vypomáhal v první lize Litoměřicím či Vsetínu.

Reklama

Související témata: