Hlavní obsah

Litvínov rozstřílel Plzeň, Pardubice poskočily na třetí místo

Vedoucí tým hokejové O2 extraligy Litvínov porazil ve 33. kole na svém ledě Plzeň 6:1 a zůstal v čele tabulky. Pardubice zdolaly v souboji úspěšných týmu z posledních zápasů České Budějovice 3:1 a vyšvihly se na třetí místo. Slavia podlehla na domácím ledě Zlínu 3:5, druhé Vítkovice prohrály na ledě Liberce 1:4, Sparta porazila Kladno 4:3 po samostatných nájezdech a Karlovy Vary zdolaly Znojmo 5:3.

Článek

Hokejisté Litvínova vstoupili do zápasu s Plzní aktivně a už v šesté minutě se radovali z branky. V oslabení se prosadil Walter. Na druhý gól nemuseli domácí diváci čekat dlouho. Tentokrát v přesilové hře se poprvé v zápase prosadil Viktor Hübl. O svém vítězství rozhodli domácí do konce první třetiny. V osmnácté minutě totiž již na třígólový náskok zvýšil Punčochář. Ve druhé části se podruhé prosadil Hübl, jehož branka vyhnala gólmana Málka na střídačku, a dalším gólem v oslabení Černý. Čestný gól sice pro Plzeň zaznamenal Peter Fabuš, na konečných 6:1 stanovil druhou brankou v utkání Černý.

Trápící se Slavia, která se neradovala ze zisku tří bodů od 5. prosince, se nedočkala vítězství ani v domácím zápase proti Zlínu. Loňský mistr po brankách Pšurného a Kollára dlouho prohrával 0:2. Snížit se proti nejhoršímu týmu na ledě soupeřů podařilo Kraftovi. Už o tři minuty později se ale trefil Záhrovský a zmařil tak šance Pražanů na úspěch. Zlín porazil Slavii 5:3.

Pardubice zdolaly České Budějovice

Zápas mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi byl utkáním dvou týmů, jimž se v posledních zápasech dařilo. Východočeši bodovali v předešlých pěti zápasech, Budějovice z posledních šesti utkání získaly pět výher. Ve vzájemném zápase se ale radovali hokejisté Moelleru. Ty poslal do vedení již ve čtvrté minutě Havíř, ve druhé části zvýšil Snopek. Jihočeši se sice pokusili zápas zdramatizovat po brance Kůrky, ale Somík o pět minut později vrátil Pardubicím dvoubrankový náskok. Východočeši poskočili na třetí místo.

Až do konce druhé třetiny byl zápas mezi domácím Libercem a druhými Vítkovicemi napínavý. Po brankách Šachla z úvodu utkání a vyrovnání Hrušky z 37. minuty zápas sliboval tuhou bitvu obou týmu až do konce utkání. Tým ze severu Čech, jemuž poprvé chyběl brankář Milan Hnilička, zápas rozhodl v poslední části po brankách Podkonického, Kašpaříka a Vantucha a porazil Vítkovice 4:1. Ostravané tak nenavázali na sérii tří výher.

Sparta porazila Kladno po nájezdech

Potvrdit dvě předešlé výhry proti Kladnu chtěli na domácím ledě hokejisté Sparty. Pražané dvakrát v zápase vedli, hosté ale vždy dokázali vyrovnat a na konci druhé třetiny šli sami do vedení po trefě Nováka. Sparťanům se podařilo srovnat skóre v 54. minutě, v níž se střelou od modré prosadil Ptáček. Zápas došel do prodloužení, v němž branka nepadla. Rozhodly nakonec samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšní sparťané Kratěna a Netík.

Karlovy Vary na ledě Znojma dvakrát prohrávaly, přesto dokázaly zápas dovézt do vítězného konce. Dvě důležité branky zaznamenal útočník Energie Václav Skuhravý. Nejdříve na začátku druhé třetiny vyrovnal na 1:1 a na konci stejné části poslal hosty do vedení 3:2. Ve třetí třetině ještě vyrovnal Dopita, po brankách Melenovského a Kumstáta ale nakonec Karlovy Vary zvítězily nad Znojmem 5:3.

33. kolo hokejové O2 extraligy:
Litvínov - Plzeň 6:1ON-LINE
Branky: 6. Walter, 8. a 22. V. Hübl, 18. Punčochář, 24. a 49. Černý - 48. Fabuš
Znojmo - K. Vary 3:5ON-LINE
Branky: 8. Meidl, 24. Rýgl, 49. Dopita - 21. a 40. Skuhravý, 28. Němec, 51. Melenovský, 60. Kumstát
Sparta - Kladno 4:3 po sam. náj.ON-LINE
Branky: 21. Netík, 32. Hromas, 55. Ptáček, roz. náj. Kratěna - 29. Valský, 38. Frolík, 40. Novák
Pardubice - Č. Budějovice 3:1ON-LINE
Branka: 4. Havíř, 26. Snopek, 49. Somík - 44. Kůrka
Slavia - Zlín 3:5ON-LINE
Branky: 40. Kraft, 57. Červenka, 60. Bednář - 6. Pšurný, 10. Kollár, 43. a 48. Záhorovský, 50. Balaštík
Liberec - Vítkovice 4:1ON-LINE
Branka: 2. Šachl, 43. Podkonický, 48. Kašpařík, 50. Vantuch - 37. Hruška
9.12.Třinec - Ml. Boleslav 3:2

Reklama