Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 4:1Liberec díky dvěma využitým přesilovkách zdolal Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šachl 1 : 0
37. Hruška 1 : 1
43. Podkonický 2 : 1
48. Kašpařík 3 : 1
50. Vantuch 4 : 1

Hokejisté jedenáctého Liberce zdolali v dnešním utkání 33. kola extraligy druhé Vítkovice 4:1, když zápas rozhodli třemi góly v závěrečné třetině. Nerozhodný stav 1:1 prolomil v 43. minutě v přesilové hře Andrej Podkonický a za pět minut v další početní výhodě pojistil vedení Pavel Kašpařík. Bílí Tygři se tak bodově dotáhli desáté Kladno.

Článek

Domácí se vydařil vstup do utkání a hned z první vážnější akce dali branku. Šachl se dostal z pravé strany za nepřipravenou obranu hostů a osamocený zasunul puk pod ležícím Pincem. Pro překvapené hosty mohlo být za půl minuty ještě hůře. Podkonický zakroužil s pukem za brankou a kombinací se spoluhráčem se dostal sám před Pince, ale toho zachránila pravá tyč. Vítkovice pak dostaly výhodu přesilové hry, při které málem opět inkasovaly. Klimenta našel na červené čáře ujíždějící Podkonického, ale ten svůj nájezd neproměnil.

Poté po sérii vyloučení na obou stranách se osmělili i hosté. Nejprve se Burger s levé strany hnal sám na Fikrta, ale jeho propagační střela neměla gólové parametry. Za minutu Ondřej pohotově pálil z voleje, Fikrt se stačil přemístit. A do třetice vyzkoušel pozornost Fikrta Kvapil.

Prvních pět minut druhé třetiny se odehrávalo hlavně ve středním pásmu s občasným ohrožením pro obě obrany. První byla ve stavu ohrožení obrana domácích. Při vyloučení Šachla dostali hosté libereckou čtveřici pod tlak, přesto žádna střela k úspěchu nevedla. V 30. minutě přišla pro hosty další rána, když si útočník Varaďa u mantinelu poranil koleno a jen za pomocí spoluhráčů se dostal z ledové plochy do šaten.

Vyrovnal Hruška

Navíc se Ostravanům nedařilo v koncovce. Při vlastním oslabení přečíslila domácí útočná dvojice Petrovický s Ondřejem, ale druhý jmenovaný v dobré palebné pozici přestřelil. V 37. minutě se ale už hosté radovali. Nejprve měl velkou šanci před Pincem Kašpařík, který nedotlačil puk za vítkovického brankáře. Domácí ale vzápětí úplně zapomněli na obranu a to ztrestal na druhé straně ujíždějící Hruška a propálil domácího gólmana.

Lepší úvod do závěrečného dějství si ale nemohli domácí hokejisté přát. Aktivním pohybem si vynutili přesilovku, kterou po dvaapadesáti vteřinách střelou z levého kruhu nad Pincovu lapačku využil Podkonický. Hosté mohli hned vyrovnat, když po Bartovičově chybě ujížděl kapitán hostí Petrovický sám na domácího brankáře, ale ten ho pohotovou lapačkou vychytal. Poté domácí ukázali jak bleskově využít početní výhodu. Ránu domácího kapitána Modrého tečoval za bezmocného Pince útočník Kašpařík a poslal po pouhých čtyřech vteřinách obránce Trnku z trestné lavice.

Za minutu a půl domácí nadělovali počtvrté. Kašpařík se otočil s pukem za brankou a poslal ho na hůl volného Vantucha, který prostřelil Pince. Toho pak vystřídal náhradní brankář Štěpánek. Domácí mladého Štěpánka nešetřili, ale vítkovická dvojka už neinkasovala. Největší šanci zlikvidoval Štěpánek Pletkovi, který se na něj řítil sám. Poté už se zápas jen dohrával a přes sedm tisíc diváků si užívalo v předvánoční atmosféře mexické vlny.

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Šachl (Bartovič, Harant), 43. Podkonický (V. Nedorost), 48. Kašpařík (Modrý), 50. Vantuch (Kašpařík) - 37. R. Hruška (Ondřej). Rozhodčí: Hodek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. Diváci: 7106.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Harant, Modrý, Holub, Žabka, Derner - V. Nedorost, Pabiška, Podkonický - Pletka, Kašpařík, Vantuch - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Dušek, Kopic. Trenéři: Pešan, J. Nedvěd a Kapoun.
Vítkovice: Pinc (49. Štěpánek) - Trnka, M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Ovčačík, Krstev, Stehlík - Ondřej, Šimíček, Petrovický - Varaďa (30. Štefanka), Klimek, R. Hruška - Krenželok, Burger, Kvapil. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: