Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 6:1Slavia se probrala, vedoucímu Litvínovu uštědřila debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Sklenář 1 : 0
16. Hruška 2 : 0
28. Drtina 3 : 0
31. Tomica 4 : 0
32. Sklenář 5 : 0
49. Novák 6 : 0
53. Černý 6 : 1

PRAHA

Pořádný debakl si odváží vedoucí Litvínov z ledu pražské Slavie. Úřadující mistr, který z posledních patnácti duelů vyhrál v normální hrací době jen jednou, zvítězil 6:1. Poprvé ve své kariéře dostal v extralize od úvodních minut v brance Slavie příležitost Stanislav Neruda a vedl si skvěle. Nestačil jen na střelu Černého, kterou Litvínov jen kosmeticky upravil skóre.

Článek

Jen na střídačce zůstala slávistická brankářská jednička Adam Svoboda. Při absenci Dominika Furcha, který je s reprezentační dvacítkou na mistrovství světa v Kanadě, se tak mezi tyčemi objevil Stanislav Neruda. A hned po třinácti vteřinách hry mu bylo pořádně úzko, tečovanou střelu lapil až na brankové čáře. Slavia poprvé zahrozila ve druhé minutě, Kraftův pokus udržel Hübl se štěstím pod svými betony.

Úvodní ofenzivní smršť nebrala konce, při přečíslení dvou na jednoho pálil pohotově Branda, Neruda se stačil včas přesunout a už ve třetí minutě si připsal druhý náročný zákrok. Slavia postupně přebrala iniciativu, do zakončení se tlačil především Bednář, litvínovská obrana ale byla pevná. Na druhé straně mohl otevřít skóre Lukeš, Neruda byl opět na místě a kotouč vyrazil.

Slavia během necelé minuty dvakrát udeřila

V šestnácté minutě hostující obrana nepustila k zakončení Červenku, ten ale ještě stihl zadovkou najít Sklenáře, od jehož hole zapadl puk přesně pod horní tyčku. Za dalších třiapadesát vteřin bylo s Chemiky ještě hůř, hruška se při přesilovce protáhl po levém křídle a bekhendovou ranou trefil místo nad Hüblovou vyrážečkou. Okamžitě po buly ve středním pásmu mohl hosty dorazit Červenka, s jeho křížným pokusem si ovšem Hübl poradil.

Do druhé třetiny nastoupil Litvínov ve velkém stylu, při přesilovce se po vyšachování domácí obrany dostal puk až k Hüblovi, ten trefil jen Nerudu. V 26. minutě vypálil zpoza beka Heinisch, Neruda jeho pokus neudržel v lapačce, ten se snesl na jeho záda, od kterých putoval těsně vedle branky. O minutu později Reichlova dělovka zazvonila o horní tyčku. Z ničeho nic tak udeřila Slavia.

Z tlaku Litvínova třikrát udeřili domácí

Drtina projel po levém křídle s pukem na holi celé hřiště a od mantinelu nahodil puk na Hübla. Ten jej sice asi na dvě vteřiny schoval ve stojné poloze mezi své betony, pak mu ale k překvapení všech propadl do sítě. O dvě a půl minuty později lovil Hübl puk z branky počtvrté, to když jej tvrdou střelou příklepem prostřelil Tomica.

V třicáté páté minutě ujel po levém křídle Bednář, předložil kotouč Červenkovi, kterému sebral již jistý gól fantastickým zákrokem Hübl. Puk se ale odrazil jen ke Sklenářovi, který neměl sebemenší problém trefit odkrytou klec a upravit na 5:0. Zdecimovaní trenéři Chemiků si okamžitě vyžádali oddechový čas, ten jim ale příliš nepomohl. Při dalším přečíslení v 38. minutě stálo při hostech štěstí, Hruška trefil jen levou tyč.

O čisté konto připravil Nerudu Černý

V páté minutě závěrečné třetiny se snažil připravit Nerudu o nulu Kubát, střelou z mezikruží ale trefil jen gólmanovu hruď. Na druhé straně se protáhl k zakončení Červenka, Hübl se ale vytáhl reflexivním zákrokem lapačkou. O pár vteřin později napřáhl na modré Novák, těsně před brankou tečoval puk jeden z bránících obránců a Litvínov kapituloval již pošesté.

<span>Severočeši se v 54. minutě dočkali alespoň čestného úspěchu, když po přihrávce Lukešově prostřelil Nerudu ranou z první Černý. Tři minuty před koncem mohl přidat svůj druhý gól obránce Drtina, svým mohutným nápřahem z levého kruhu vyprášil Hüblovy betony. Slavia se po pěti prohrách v řadě dočkala výhry, Litvínov i přes porážku zůstává v čele.</span>

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Litvínov 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 16. Sklenář (Červenka), 17. D. Hruška (Kadlec), 29. Drtina (Kadlec), 32. Tomica (P. Jelínek), 33. Sklenář (Červenka, Bednář), 50. J. Novák (Kolařík) - 54. J. Černý (Lukeš, Reichel). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 6:9, navíc Branda (LIT) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 8897.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Neruda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, Kraft, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Litvínov:</strong> J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: