Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 3:4Plzeň díky gólům ve druhé části porazila potřetí v sezóně Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zíb 1 : 0
6. Fabuš 1 : 1
25. Benák 1 : 2
27. Vlasák 1 : 3
30. Redlihs 1 : 4
45. Dušek 2 : 4
53. Kašpařík 3 : 4

LIBEREC

Hokejisté Plzně vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Liberce 4:3 a připsali si tak již třetí výhru nad Severočechy v této sezóně. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které překonali brankáře Fikrta třikrát.

Článek

Očividně odpočatější domácí přitom začali velkým náporem. Už v první minutě obrana hostí povolila a sáhla po nedovoleném zákroku. Na trestnou lavici zamířil Hudec a pro mladého brankáře Francouze začali perné chvíle. Nejprve jej nepřekonal natřikrát Kašpařík, poté ani Pabiška s Jirušem. Když se vedle Hudce posadil také potrestaný Benák, Francouz poprvé inkasoval. Jiruš posunul na modré Zíbovi a ten nekompromisní střelou nedal plzeňskému brankáři sebemenší šanci.

Plzeňští, díky Jirušově zbytečnému dohrání brankáře, dostali také výhodu přesilové hry, kterou krásnou individuální akcí využil Fabuš. Matějovský za brankou vybojoval puk, který předložil Fabušovi a slovenský útočník jistě překonal Fikrta. Ve třinácté minutě už hosté mohli vést, Straka se hnal s Vlasákem na jednoho obránce, ale Vlasák puk nenasměroval mezi tři tyče. Poté liberecký Modrý střelou od modré čáry nastřelil tyč, a když ani Bartovič v samostatném uniku s Šachlem neprostřelili brankáře hostí, stav po první třetině zůstal vyrovnaný.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení sérií přesilovek domácích. V první si vytvořili značný tlak, nebezpečně střílel Modrý a dorážel Šachl. Při druhé udeřili z protiútoku hosté. Vlasák zavezl puk do třetiny domácích, přihrál Benákovi najíždějícímu z druhé "vlny", který si položil bezmocného Fikrta a zakončil. Za necelé dvě minuty bylo pro domácí ještě hůř. Po chybě Zíba ujížděl Straka s Vlasákem, který střelou pod horní tyčku překonal Fikrta po třetí.

Po další protrápené přesilovce domácích přišla na řadu signalizovaná výhoda hostí, která po mnoha šancích a skvělých kombinacích přinesla čtvrtou branku Plzně. Po skvělých zákrocích Fikrta se ujala střela Redlihse. Po oddechovém čase domácích se hra uklidnila, ale plzeňští drželi dál svůj vybojovaný náskok. Ke konci třetiny se hostím zranil útočník Fabuš nárazem o mantinel, za což byl vyloučen do konce utkání obránce Žabka.

Po odpykání pěti minutového trestu nastartovala domácí šťastná branka, když z ostrého úhlu překonal Francouze Dušek. Domácí začali hýřit aktivitou a hosté začali mít problémy. Na ledě se začalo přiostřovat a diváci mohli vidět i bitku mezi Šachlem a Redlihsem, za kterou oba dostali trest do konce utkání. Nervozita na ledě se pak asi přenesla na mladého brankáře hostí, který neudržel Nedorostovu střelu a Kašpařík pohodlně uklidil puk do branky. Další gól nabudil i domácí diváky, kteří mohutně hnali Tygry do útoku. Přes závěrečný tlak ale domácí vyrovnat nedokázali.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Zíb (Jiruš, Pletka), 46. Dušek (Bartovič), 54. Kašpařík (Nedorost) - 7. Fabuš (Matějovský, Kracík), 26. Benák (Vlasák), 28. Vlasák (M. Straka), 31. Redlihs (Dvořák, Kracík). Rozhodčí: Fraňo - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Žabka, Šachl - Redlihs všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Harant, Modrý, Holub, Žabka, Derner - Nedorost, Pabiška, Podkonický - Pletka, Kašpařík, Vantuch - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Dušek. Trenéři: Pešan, J. Nedvěd a Kapoun.
Plzeň: Francouz - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, S. Hudec, Redlihs, Martinec - Vlasák, M. Straka, Tomas - Matějovský, Kracík, Fabuš - Ludvík, Jan Kovář, Adamský - Dvořak, Šinágl, Kubica. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

Související témata: