Hlavní obsah

Znojmo - Vítkovice 3:2Svoboda zajistil Znojmu v prodloužení vítězství nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kuboš 0 : 1
17. Plášek 1 : 1
27. Stehlík 1 : 2
53. Selingr 2 : 2
62. Svoboda 3 : 2

Dravý průnik Jaroslava Svobody korunovaný střelou pod horní tyčku zajistil hokejistům Znojma v prodloužení vítězství 3:2 nad Vítkovicemi. Hostům se po dvou prohrách po reprezentační přestávce podařilo vybojovat tentokrát alespoň bod. Dlouho je držel brankář Pinc, který ale v závěru dvakrát inkasoval.

Článek

Znojmo vstoupilo do utkání nešťastně. Už po 67 sekundách zužitkoval tlak Vítkovic obránce Kuboš, který prostřelil brankáře Trvaje. Domácí hokejisté se sice brzy vzpamatovali, srovnali krok, v koncovce ale působili proti výborně chytajícímu Pincovi dost bezradně. Také proto, že soupeř dobře bránil. Obránci Vítkovic úspěšně vykrývali prostor před Pincem a pustili protivníka hlavně ke střelbě od modré čáry.

Vyrovnat se podařilo Orlům až v přesilové hře při vyloučení Burgra. V početní převaze si Znojmo vytvořilo výrazný tlak. Střelu obránce Mojžíše stačil Pinc pouze vyrazit k Hamanovi, jenž přihrál vedle stojícímu Pláškovi, který kotouč poslal pohotově do sítě.

Bojovně naladěné Znojmo se snažilo i ve druhé třetině o útočnou hru. Stejně jako v úvodní dvacetiminutovce ale všechny akce končily na důrazných zadácích soupeře nebo nepřesné koncovce. Vítkovice hrozily nebezpečnými a rychlými protiútoky, zejména Petrovického útočná řada často prověřovala Trvaje. Skórovat se ale podařilo hostům až při vyloučení domácího útočníka Hamana. Obránce Stehlík překonal střelou od modré čáry znojemského brankáře, jenž měl zakrytý výhled a na kotouč nestačil zareagovat.

Z výkonu Znojma v poslední třetině vyzařovala snaha o zvrat. Sázka na otevřenou hru vynesla Orlům šance a nejblíže k vyrovnání měl Erat, jemuž chyběla přesnost. Rozhodnout mohl po hrubé chybě domácích zadáků Petrovický, který ale po sólovém úniku neproměnil blafák. Domácím se podařilo vyrovnat až v přesilovce pěti proti třem. První 51 sekund dlouhou výhodu ovšem nevyužili. Až při následné více než minutové přesilovce po vyloučení obránce Stehlíka za vyhození kotouče za mantinel oklamal Pince chytře Selingr, který si vynutil prodloužení, v němž dokonal obrat střelou od modré čáry Svoboda.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Plášek (Haman, Mojžíš), 54. Selingr (Bičánek, Mojžíš), 63. J. Svoboda (Demel) - 2. Kuboš, 28. Stehlík (Kuboš). Rozhodčí: Hribik - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 3281.
Znojmo: Trvaj - Rýgl, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Chvátal, J. Mrázek, Kotaška, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Čachotský, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Demel - Kucharczyk, R. Procházka, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Suchý, Kuboš, Stehlík, Trnka, Ovčačík - Ondřej, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, Burger, Krenželok - Mikula, R. Hruška, Klimek. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: