Hlavní obsah

Vypadali jsme jako nazdárci, zlobil se litvínovský Kubinčák

PRAHA

Suverénní lídr nejvyšší hokejové soutěže z Litvínova dostal v neděli na Slavii pořádnou facku. Trápící se úřadující mistr si na Severočeších spravil chuť, když si připsal hladkou výhru 6:1. Sami hráči i trenéři Chemiků po utkání v Praze dobře věděli, že tento výkon k těm povedeným řadit rozhodně nemůžou. „Na tom výkonu nelze najít nic pozitivního,“ klopil oči útočník Vojtěch Kubinčák.

Článek

Hüblovi svěřenci přitom do zápasu nevstoupili zle, v úvodních třech minutách si vypracovali dvě tutovky, gólu se ale nedočkali. Naopak Slavia ještě do první přestávky dvakrát udeřila,v polovině utkání pak vedla už o pět branek. „To už nám bylo jasné, že to nezvrátíme. Spíše jsme nechtěli dostat další góly a nějaký zkusit dát,“ přiznává Vojtěch Kubinčák, že poměrně brzy již nebylo o co hrát.

Hlavní příčinou nezdaru podle něj bylo, že se Chemici snažili hrát se Slavií otevřenou partii. Ne že by se jim to alespoň v úvodu nedařilo, jenže... „Měli jsme být více zalezlí, ne se do nich tolik tlačit. Pak nám totiž ujížděli a dávali góly,“ litoval Kubinčák. Po třetí vstřelené brance si už slávisté se svým soupeřem dělali, co chtěli. „Vypadali jsme jako nazdárci, ne jako lídr tabulky,“ zastyděl se.

Rosol: Mysleli jsme si, že se Slavia porazí sama

Přesto si Kubinčák nemyslí, že by Slavii, kterou sužovala hluboká herní krize, jeho tým podcenil. „To určitě ne. Všichni jsme hráli špatně, navíc jsme dostali i pár smolných gólů. To se prostě stane, žádnou tragédii bych z toho nedělal.“ To potvrdil i Petr Rosol, asistent trenéra. „Nechci říct, že jsme byli namistrovaní. Chyběla nám šťáva.“ Vzápětí ale připustil, že koncentrace jeho svěřenců nejspíš nebyla úplně stoprocentní. „Mysleli jsme si, že se Slavia porazí sama.“

Litvínov navzdory debaklu dál zůstává v čele tabulky, z jedné prohry se navíc svět nehroutí. „Čtyřikrát za sebou jsme vyhráli, teď přišla prohra.To se prostě stane, žádnou tragédii bych z toho nedělal,“ neklesá Kubinčák na mysli. I na drtivé porážce se navíc podle něj dají najít určitá pozitiva. „Aspoň si sedneme na zadek a začneme hrát to, co jsme hráli doteď.“

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec