Hlavní obsah

Pince nakonec přelstili

ZNOJMO

Vítkovický brankář Marek Pinc přiváděl znojemské hokejisty skvělými zákroky téměř k zoufalství. Kryl celkem 57 střel a dlouho se zdálo, že dotáhne hosty k prvnímu vítězství po reprezentační pauze.

Článek

Orli ale v závěru ostravského mága kouzla zbavili a výhra 3:2 v prodloužení je udržela ve hře o extraligové play off. „Bylo to šílené. Kolikrát to už vypadalo, že je puk za ním a míří do sítě, ale Pinc ho vždycky nějak chytil. Nakonec jsme se trpělivou hrou prosadili,“ oddechl si znojemský útočník Karel Plášek.

Jeho tým na konci řádné hrací doby v dvojnásobné početní převaze srovnal a v nastaveném čase pak rozhodl střelou od levého mantinelu Jaroslav Svoboda. „Vydolovali jsme zlaté body, vyplatilo se o ně rvát až do konce. Pinc to pak při mé střele neměl jednoduché, pálil jsem totiž přes soupeřova beka,“ popsal klíčový moment šťastný autor vítězné branky.

Vítkovice se v závěru dostaly pod veliký tlak a dvakrát v zoufalství vyhodily puk z obranného pásma přes mantinel, za což opakovaně pykaly vyloučením a domácí v početní výhodě vyrovnali.

„Velká škoda, moc jsme chtěli ve Znojmě napravit předchozí domácí nezdar s Litvínovem. Bohužel jsme znovu doplatili na neproměňování šancí,“ tvrdil obránce Richard Stehlík a litoval, že jeho mužstvo z posledních čtyř utkání vytěžilo pouze tři body.

Reklama