Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic zdolali Vítkovice, Sparta vyhrála v Mladé Boleslavi

PRAHA

S poklidným náskokem v čele extraligové tabulky vstoupí i do nového roku 2009 hokejisté Litvínova. V 36. kole soutěže si poradili se Znojmem 3:0 a před druhou Spartou si drží pětibodový odstup. Sparta vyhrála 3:1 na ledě Mladé Boleslavi, v jejímž dresu se poprvé svým fanouškům představila posila z NHL Radim Vrbata. Na třetí místo se posunuly Pardubice, které vyhrály na ledě Vítkovic 2:1.

Článek

Vítkovice ke konci roku ztrácejí dech. Nedávný lídr soutěže prohrál poslední tři zápasy a k tomu nepolevují problémy se sestavou: zranění jsou Varaďa, Treille, Krstev a útočníci Roman, Strapáč a Szturc jsou navíc na světovém šampionátu dvacítek. Proti Pardubicím Vítkovice prohrály přímý souboj o třetí místo, když na dvoubrankovou ztrátu dokázal odpovědět pouze Šimíček.

Litvínov může být v klidu

Litvínov se oklepal z nedělního debaklu 1:6 na ledě Slavie a Znojmo na domácím ledě přejel po výsledku 3:0. Severočeši vedli už po jedenácti minutách zápasu o dvě branky, třetí zásah přidal v 31. minutě Černý. Brankář Jaroslav Hübl vychytal svoje třetí čisté konto v sezóně.

Hokejisté Zlína byli v souboji s Českými Budějovicemi favoritem, ale z vítězství se radovali až po samostatných nájezdech. V 48. minutě normální hrací doby sice domácí vedli 4:2, ale Mountfield dokázal vyrovnat během 62 vteřin. O zisku dvou bodů pro Zlín nakonec rozhodl vítězný nájezd Martina Hamrlíka.

V Mladé Boleslavi se poprvé představil Vrbata

Sérii pěti porážek neukončil nováček extraligy Mladá Boleslav, který poprvé představil svým fanouškům sourozence Vrbatovy i posilu v obraně Hunkese. Proti pražské Spartě ale mohl myslet na dobrý výsledek jen do 27. minuty, kdy hosty dostal opět do vedení Hanzlík. Látal pak v samotném závěru zápasu upravil na konečných 3:1.

V Plzni se v zápase proti Kladnu předháněli ve výborných zákrocích oba brankáři Francouz a Kopřiva. Druhý jmenovaný sice kapituloval už ve druhé minutě, ale pak dlouhou dobu držel šance Kladna nahoře. Domácího gólmana Francouze překonali hosté až ve 46. minutě, ale už po dvou minutách dostal Plzeň znovu do vedení Vlasák a stav 2:1 vydržel až do konce.

Mistr chce nastartovat vítěznou sérii

Slavia po špatném období potřebuje úspěšnou sérii vítězných zápasů, aby s jistotou zakotvila v první šestici zaručující čtvrtfinále play-off. Proti Liberci domácím od začátku všechno vycházelo a po polovině zápasu vedli o tři branky. Liberec se sice vzepjal k náporu a góly Blatného a Plodka snížil, vyrovnat už však nedokázal.

Hokejová O2 extraliga, 36. kolo:
Vítkovice - Pardubice 1:2ON-LINE
Branky: 38. Šimíček - 25. Pivko, 35. Somík.
Zlín - Č. Budějovice 5:4 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 21. a rozh. nájezd Hamrlík, 3. Leška, 15. Nosek, 48. Kollár - 24. Veselý, 36. Toman, 48. M. Hudec, 49. Kůrka
Litvínov - Znojmo 3:0ON-LINE
Branky: 10. Lukeš, 11. Kroupa, 31. J. Černý.
Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:3ON-LINE
Branky: 16. Sýkora - 5. Langhammer, 29. Jan Hanzlík, 59. Látal.
Plzeň - Kladno 2:1ON-LINE
Branky: 2. Kracík, 48. Vlasák - 46. Horna.
Slavia Praha - Liberec 4:3ON-LINE
Branky: 22. Červenka, 26. D. Hruška, 27. Micka, 33. Doležal - 32. Bartovič, 45. Blatný, 49. Plodek.
Karlovy Vary - Třinec 3:4 po sam. nájezdech7.10.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín