Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 1:2Pardubice vyhrály na ledě Vítkovic souboj o třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Pivko 0 : 1
35. Somík 0 : 2
38. Šimíček 1 : 2

OSTRAVA

Hokej unavených mezi domácími Vítkovicemi a hosty z Pardubic chvílemi nudil. Bylo v něm až příliš nepřesných přihrávek, ztrát puku a málo střelby. Pardubice nevyužily v první třetině 100 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, zato ve druhé se ujaly vedení v oslabení.

Článek

Když se pak vítkovická obrana dopustila další chyby a ponechala před brankou zcela volného Somíka, jenž vstřelil druhou branku, bylo s Vítkovicemi zle. Ještě v závěru druhé třetiny sice daly gól, ale pak už nenašly způsob, jak překonat pohyblivou zeď před výborně chytajícím brankářem Růžičkou.

Alois Hadamczik, trenér Vítkovic: „Jedním gólem se vyhrávat nedá. Vynikající byl brankář soupeře Růžička.“

Jiří Seidl, asistent trenéra Pardubic: „Utkání mělo málo hokejové krásy, bojovalo se urputně a na naší straně bylo té bojovnosti více.“

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Šimíček (Svačina) - 25. Pivko (Divíšek), 35. Somík (Tvrdík, Zohorna) Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5011.
Vítkovice: Pinc - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Trnka, Ovčačík - Ondřej, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, Burger, Krenželok - Mikula, R. Hruška, Klimek. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Pardubice: M. Růžička - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář I - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář II, Koukal, Starý - Tvrdík, Zohorna, Somík. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: