Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 2:1Plzeň přetlačila Kladno těsným poměrem 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kracík 1 : 0
46. Horna 1 : 1
48. Tomas 2 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 36. kole extraligy Kladno 2:1. Západočeši vyhráli potřetí za sebou. Dobře rozehrané utkání si ale zkomplikovali nevyužitými šancemi a hosté vyrovnali. Brzy klid na hole plzeňských hráčů vrátil využitou přesilovkou Tomáš Vlasák a vstřelil vítězný gól. V závěru se Středočeši ve svém čtvrtém utkání na hřištích soupeřů po sobě vzepjali k náporu, domácí však odolali.

Článek

Kladnu vstup do utkání vůbec nevyšel. Nedůraz hostující defenzivy potrestal již ve druhé minutě Kracík, který u pravé tyče poslal do sítě od zadního mantinelu odraženou střelu Adamského. Další příležitosti domácí proti pozornému gólmanu Kopřivovi nepoměnili.

Hosté se do utkání dostali až díky nedisciplinovanosti plzeňských hráčů. Přesilovkovou bombu beka Nádašdiho z levého kruhu zastavila až horní tyč. Blízko k vyrovnání měl ve třetí kladenské početní výhodě také Bělohlav. Jeho střelu ze závěru první třetiny ale pohotově vyrazil pravým betonem strážce domácí svatyně Francouz, jenž potřetí za sebou dostal od úvodní minuty přednost před tradiční jedničkou Lasselsbergeru Málkem.

Do prostřední části nastoupili hosté už bez centra druhého útoku Nováka, jenž si odnesl ze střetu s Pácalem krvavé zranění v obličeji. Přesto mohlo Kladno záhy srovnat skóre. Horna vybojoval za brankou kotouč pro Kallu, jehož následná individuální akce skončila bekhendovým pokusem do pravé tyče.

Útočné výpady se přelévaly z jedné strany na druhou. Při přečíslení dva na jednoho Kameš v poslední chvíli vypíchl Strakovu přihrávku na najíždějícího Vlasáka. Po polovině utkání našel agilní Straka zadovkou Benáka, jehož tvrdá střela jen těsně minula branku bezmocného Kopřivy. Hosté spoléhali na kombinační hru s rychlými změnami pozic. Po Paterově přistrčení tečoval vysunutý obránce Hájek puk jen do Francouzova betonu.

Začátek závěrečné třetiny zvládli hosté výtečně. Pomohla jim k tomu přesilová hra. V ní si nabruslil na brankoviště Bělohlav, v rozhodující chvíli ale ležícího Francouze nepřehodil. Za okamžik přihrál Čurilla do jízdy Kuchlerovi, jenž mladíka v plzeňské brance tváří v tvář také nepřekonal. Po uplynutí početní výhody si ovšem v rychlosti vyměnil Horna kotouč s Bělohlavem a bekhendovým zakončením vyrovnal. O necelé dvě a půl minuty později ale vrátil Plzni v přesilovce vedení nejproduktivnější hráč soutěže Vlasák, kterému před poloodkrytou branku ideálně nahrál Kracík.

Hosté se ve snaze opět vyrovnat vrhli do ofenzívy. Bělohlav se přesunul do elitního útoku Kladna a po vybídnutí od Patery proti střele právě osmatřicetiletého veterána jen s obtížemi na brankové čáře zasáhl Francouz. Ještě více zaměstnal domácího odchovance svým útočným výpadem a jedovatým střeleckým pokusem Trončinský a dvakrát musel zasahovat proti Bělohlavovi. Závěr si hosté zkomplikovali vyloučením a ani jejich power play už jim k bodům nepomohla.

Lasselsberger Plzeň - Geus Okna Kladno 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Kracík (Adamský), 48. Vlasák (Kracík, M. Straka) - 46. Horna (Bělohlav). Rozhodčí: Hradil - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 6815.
Plzeň: Francouz - Benák, S. Hudec, Cartelli, Smrek, Redlihs, Pácal - Tomas, M. Straka, Vlasák - Adamský, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Ludvík - od 17. navíc Kubica. Trenéři: Hynek a Razým.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Hořava, V. Kameš - Diviš, Patera, Martin Procházka - Kuchler, V. Novák, Stieler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: