Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 6:2Pardubice roznesly Zlín 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Pivko 1 : 0
14. Pivko 2 : 0
29. Zohorna 3 : 0
31. Kolář 4 : 0
33. Divíšek 5 : 0
47. Hamrlík 5 : 1
53. Balaštík 5 : 2
60. Čáslava 6 : 2

PARDUBICE

Dobře bruslící a útočně silné Pardubice k radosti zaplněného hlediště protáhly sérii domácích výher na šest zápasů. Gólový účet otevřel agilní Pivko, jenž se zapsal do kanadského bodování pošesté za sebou.

Článek

V polovině prvního dějství skóroval dorážkou z hrany brankoviště po akci Cetkovského a o tři minuty později se křídlo elitního pardubického útoku prosadilo znovu. Šanci na hattrick ale Pivko propásl, když ve druhé třetině neproměnil trestné střílení.

Přesto brankostroj Moelleru stihl tři góly v rozpětí 188 vteřin. Premiérovou trefu v extralize si nadělil k dnešním 21. narozeninám Zohorna, skóroval i nejproduktivnější útočník domácích Kolář a když Divíšek zvýšil na 5:0, Murín prchnul z branky.

Náhradník Biegl řadu šancí pochytal, Zlín přestal dělat chyby a v závěru i korigoval skóre. Hamrlík poslal Lašákovi puk mezi betony, Balaštík využil přesilovku, poslední slovo však měl 45 sekund před koncem pardubický  Čáslava.

Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Pivko (Cetkovský), 14. Pivko (Divíšek, Čáslava), 29. Zohorna (Píša, Tvrdík), 31. Kolář I (Nakládal, Starý), 33. Divíšek (Rákos), 60. Čáslava (Cetkovský, Divíšek) - 47. Hamrlík, 53. Balaštík (Köhler). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3, navíc Roman Vlach (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 9763.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Zohorna, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Zlín: Murín (33. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: