Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ml. Boleslav 2:4Hokejisté Českých Budějovic prohráli s poslední Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vrbata 0 : 1
18. Nouza 0 : 2
28. Sýkora 0 : 3
47. Handlovský 0 : 4
55. Bílek 1 : 4
60. Mertl 2 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v dnešním utkání 37. kola extraligy s poslední Mladou Boleslaví 2:4 a pátá porážka za sebou se stala osudnou trenéru Ernestu Bokrošovi, který byl po utkání odvolán. Nováček z Mladé Boleslavi naopak zabral po šesti prohrách za sebou a při svém třetím vystoupení v roli hlavního kouče slavil první body Jaromír Šindel.

Článek

Mladá Boleslav se tak Jihočechům, kteří klesli z dvanáctého na předposlední místo, ztrácí už jen osm bodů. K výhře přispěl poprvé od příchodu z Tampy Bay útočník Radim Vrbata, který po dvouzápasovém půstu zaznamenal gól a asistencí.

Úvodní třetina patřila jednoznačně Středočechům, kteří hráli jednoduše, aktivně a přitom důrazně, zatímco Bokrošova družina jezdila po kluzišti jakoby bez koncepce. Při Nouzově vyloučení se domácí na ledě marně hledali, ale sotva usedl za katr domácí Kůrka, bylo hned horko před Kovářem a hosté poprvé udeřili. Radim Vrbata převzal přihrávku od bratra Davida, nabruslil mezi kruhy a mohutným nápřahem poslal kotouč do pravého horního růžku budějovické klece.

Další vyloučení Vydareného hosté nepotrestali jen kvůli vychýlené mušce Důrase a Sýkory. Jihočeši se dostali před Cháberu zásluhou Melichárka, jehož střela při trestu Padělka však postrádala razanci. Na konci velmi pěkných akcí poté postupně stáli Padělek, Nouza a Boháč, ale druhý gól padl až v 18. minutě, kdy Kovář pouze vyrazil před sebe střelu Handlovského a Nouza pohodlně vrátil puk do odkryté branky.

První zajímavý moment prostředního dějství nastal ve 28. minutě. Během trestu neukázněného Dudy nahodil Radim Vrbata kotouč od modré čáry do chumlu před Kovářem a Sýkorova teč potřetí změnila skóre. Halou zaburácelo mohutné skandování: "Bokroš ven". Domácí kouč reagoval nasazením čtvrtého útoku, který hru Budějovic částečně oživil. Spalovačem vyložených příležitostí se v této fázi utkání stal centr třetí řady Tomáš Vak, který se celkem třikrát ocitl před Cháberou, ale svého loňského spoluhráče překonat nedokázal. Neujala se ani Sičákova přesilovková střela od modré čáry.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se domácím naskytla možnost téměř minutové přesilovky pět na tři, ale výhoda skončila po dvaceti vteřinách, kdy Huml v útočném pásmu zranil Důrase a obdržel čtyři trestné minuty. Hosté pak bez potíží využili svoji třetí přesilovku v zápase, když kapitán Král mezi 'spícími' obránci Budějovic ideálně našel nikým nehlídaného Handlovského a ten do odkryté Kovářovy svatyně neomylně zavěsil.

Jihočeši sympaticky pokračovali v úsilí alespoň zkorigovat výsledek a po řadě zoufalých pokusů se jim to povedlo pět minut před sirénou, kdy Dudovu akci zakončil pohotově Bílek. V závěru se ještě pokoušel o střelbu boleslavský Posmyk, také Král s Nouzou měli šanci v úniku dvou na jednoho, ale gól padl znovu za Cháberova záda. Poživil v poslední minutě zatáhl puk podél mantinelu a našel přihrávkou volného Mertla, který Cháberu prostřelil k pravé tyčce.

Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 55. Bílek (Duda), 60. Mertl (L. Poživil, M. Hudec) - 6. R. Vrbata (D. Vrbata), 18. Nouza (Handlovský), 28. T. Sýkora (R. Vrbata, D. Vrbata), 47. Handlovský (Král). Rozhodčí: Turčan - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:3. Diváci: 5103.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, Toman - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, Gulaš, Kotrla - Duda, Vak, Veselý - od 30. navíc Hřebejk, Mertl, Bílek. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Mladá Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - Gajovský, T. Sýkora, Rod. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články