Hlavní obsah

Polanského řada? Bez ní bychom třeba bodovali, hřímal kouč Stavjaňa

PRAHA

O naději na bodový zisk připravila třinecké Oceláře na ledě Slavie už první třetina. V deváté minutě Stavjaňův tým prohrával už 0:2, další rána pak přišla v závěru úvodní dvacetiminutovky. Hosté hráli celé dvě minuty přesilovku pět na tři, krom Sekerášovy střely se ale na nic nezmohli. „Pokud ji mužstvo nevyužije, je to známka toho, že asi prohraje. Tohle pravidlo většinou platí,“ prohlásil Jan Peterek.

Článek

Třinec si chtěl po zápase se Zlínem, ve kterém nezachytil úvodní minuty, na ledě Slavie dát pozor, aby se něco podobného neopakovalo. Úmysly ovšem vzaly za své už po sedmdesáti vteřinách hry, kdy Bednář otevřel skóre. O sedm minut později navíc lovil Čechmánek puk z branky podruhé... „Ten začátek nám zase utekl. Proti mančaftům, jako je Slavia, se to pak těžko honí. Někdy to vyjde, ale není to pořád,“ uvědomuje si Jan Peterek.

Záblesk naděje přitom přišel v první desetiminutovce druhé části, kdy Oceláři svého soupeře přehrávali, dokonce dosáhli kontaktního gólu. „V rozhodujících chvílích nám chybělo štěstíčko, puk nám pokaždé odskočil. Slavia z našeho tlaku vytěžila po brejcích dva góly. To už se pak těžko obrací,“ připomněl Peterek, že dvěma brankami v závěru prostřední třetiny se na hole slávistů vrátila pohoda.

Když v úvodu třetí části snížil Balej na 2:4, leckomu přišla na mysl paralela ze zápasu Ocelářů na ledě dalšího pražského týmu - Sparty. Tam Třinec rovněž v závěrečné třetině prohrával 1:4, třemi brankami ale dokázal dovést duel až do samostatných nájezdů. „Každý gól mužstvo zvedá psychicky, pár zápasů jsme dovedli obrátit. Na Spartě jsme prohrávali 1:4 a v poslední třetině dokázali vyrovnat. Nějakou mentální sílu tedy máme, dneska to holt nevyšlo,“ zavzpomínal třinecký kapitán.

Peterek: Na Slavii moc mužstev vyhrávat nebude

Dvě vstřelené branky tak byly asi tím jediným, co mohlo Třinec po duelu na ledě mistra těšit. „Nemůžeme být spokojení ani s hrou ani s výsledkem,“ přiznal lodivod Ocelářů Antonín Stavjaňa. Ten si ještě postěžoval na výkon elitní formace Balej-Polanský-Polák, která na ledě byla u čtyř inkasovaných gólů. „Kdybychom nenasadili Polanského lajnu, třeba bychom bodovali. Čtyři góly, to je na zamyšlení,“ kroutil hlavou.

Peterek si ale z prohry na Slavii těžkou hlavu nedělá. „Nějak zásadní tragédie to není.“ Na půdě mistra budou mít podle něj problémy i mnohem ambicióznější týmy. „Slavia se po uzdravení Bednáře zvedla, je to silný mančaft. Myslím si, že na jejím ledě bude vyhrávat jen málo mužstev,“ předpovídá zkušený forvard.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín