Hlavní obsah

Procházka se zaskvěl třemi body, o své statistiky se ale nezajímá

KLADNO

Kladenský útočník Martin Procházka pomohl gólem a dvěma asistencemi k výhře Kladna nad Vítkovicemi 4:2, ale více než své bilance si cenil důležitých tří bodů za výhru. Šestatřicetiletý čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana dal ve svém 31. utkání v sezóně desátý gól, takže mírně zaostává za svými střeleckými výkony z minulých sezón. V týmové tabulce střelců je třetí za Radkem Bělohlavem (18) a Pavlem Paterou (13).

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Útočník Kladna Martin Procházka se spoluhráči

Článek

"Mám v mužstvu trošku jinou úlohu a navíc jsem typ, že jsem nikdy moc statistiky nesledoval. Pro mě je nejdůležitější, aby se dařilo mužstvu a ne jenom mně osobně," řekl Procházka po utkání novinářům.

Procházka v 12. minutě vyrovnal na 1:1, pak připravil ve druhé třetině góly pro své spoluhráče z útoku Pateru a Bělohlava, takže Kladno získalo dvoubrankový náskok.

"Vítkovice měly velmi dobrý nástup. Vlítly na nás a měly řadu velmi dobrých střeleckých příležitostí. Naštěstí nás opět parádně podržel brankář Kopřiva. Po přestávce mezi první a druhou třetinou jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme a musíme se snažit otevřít více hru dopředu," prohlásil útočník, který je i v Síni slávy českého hokeje.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec