Hlavní obsah

Pardubice se vezou na vítězné vlně

LITVÍNOV

Hokejisté Pardubic podesáté z posledních jedenácti zápasů v extralize bodovali. Díky obdivuhodné bilanci se vezou na vítězné vlně a drží se už na druhém místě tabulky. Na první Litvínov ztrácejí po vzájemném souboji na jeho ledě už jen tři body. V nedělním šlágru kola hráči Moelleru nerezignovali ani po dvou obdržených gólech.

Článek

„Domácí zpočátku ukázali ohromnou produktivitu, když ze čtyř šancí dvakrát skórovali. Povedlo se nám ale ještě před první pauzou snížit,“ pravil pardubický trenér Václav Sýkora. „Kluci k utkání přistoupili profesionálně. Postupně jsme se dostali do herní pohody. Nikdo z týmu se neuspokojil ani po vyrovnání na 2:2. A ruku v ruce s tím přišel i výsledek. Pracovali jsme až do konce a bylo z toho dvoubodové vítězství,“ rozebíral kouč Východočechů výhru po samostatných nájezdech.

Tým provází herní jistota. Kde se vzala? „Důležité bylo, že jsme uspěli v sérii před prosincovou přestávkou. V ní jsme poctivě potrénovali a zvládli jsme nabitý program během vánočních a novoročních svátků. Body nám docela slušně naskákaly,“ liboval si Sýkora.

Litvínov zůstává v čele tabulky, i když v novém roce bral ze dvou zápasů jediný bod. „Ale tragédii z toho neděláme. Je jen škoda, že jsme nedotáhli do konce dobře rozehraný zápas s Pardubicemi. Byl to emotivní duel s chybami rozhodčích, rozdělenými na obě strany,“ konstatoval litvínovský trenér Petr Rosol.

V prodloužení domácí přečkali oslabení tří proti pěti, ale v samostatných nájezdech neuspěli. Možná i proto, že jim scházeli v té době vyloučený kapitán Reichel i další útočník Lukeš, který musel už v první třetině do nemocnice s podezřením na otřes mozku. „Moc variant na trestná střílení jsme neměli,“ připustil Rosol a litoval i absence Trávníčka, jenž byl po bitce s Píšou vyloučen na 5 minut a do konce zápasu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice