Hlavní obsah

Slávista Bednář: Zjednodušili jsme hru a přidali v nasazení

Michal OsobaPrávo

Před Vánoci patnáct zápasů s jediným tříbodovým vítězstvím, po nich čtyři triumfy ze čtyř utkání. Téměř zázračnou proměnou prošli hokejisté Slavie. Nejzářivější hvězdou probuzeného mistra je útočník Jaroslav Bednář.

Článek

Čemu přičítáte ten výsledkový obrat?

Když se dostanete na vítěznou vlnu, hraje se vám podstatně lépe a víc si dovolíte. Pak je to taky pro oči diváka lepší, když hrajeme tak jako teď naposledy proti Kladnu.

Vybaví se vám nějaká konkrétní změna, kterou jste před Vánoci udělali?

Najednou jsme začali hrát hokej, jaký jsme potřebovali, celé jsme to zjednodušili, přidali v nasazení a vrátilo se k nám i štěstí, které se od nás předtím na začátku sezóny odvrátilo.

Hrálo roli i to, že jste po sérii venkovních zápasů teď čtyřikrát hráli doma?

Samozřejmě domácí prostředí je pro nás hrozná výhoda. Máme malé hřiště a pro hromadu týmů, co mají doma širší kluziště, je obtížné tady hrát.

Také se vám daří držet disciplínu, v posledních třech zápasech jste neměli více než čtyři vyloučené a třeba zrovna Kladno má přesilovky smrtící...

To je podmínkou úspěchu, že jsme uhlídali jejich první pětku včetně přesilových her. My si pak vpředu s chutí zahráli a Kopr (kladenský gólman Kopřiva) zabránil ještě většímu přídělu.

I na vás je vidět, že jste v pohodě. S kladenskými hráči jste si dělal, co chcete...

Je to jedno s druhým. Kladno hraje takový uspávací hokej, jsou technickým týmem, ale tolik nebruslí, takže to pro nás bylo lehké. Dali jsme rychlý gól, pak jsme si užívali tu pohodičku.

Výhru opět vychytal Stanislav Neruda, jenž teprve v prosinci poprvé okusil extraligu. Překvapuje vás svými výkony?

To asi všechny. Celý život chytal první ligu, skoro nikdo ho neznal. Přišel, vychytal čtyři zápasy a veze se na té vítězně vlně jako my.

Vedle vás v útoku ožil i mladý Jakub Sklenář, dal pět gólů za poslední čtyři zápasy...

Je šikovný, pracuje na sobě, zapojuje se s námi do kombinací a před brankou je důrazný.

Reklama

Související témata: