Hlavní obsah

Hokejisty Českých Budějovic povede Tlačil, klub odvolal i Látala

Novým hlavním trenérem hokejistů Českých Budějovic se stal dosavadní asistent Jan Tlačil. Klubové představenstvo a majitel klubu jej potvrdili v nové funkci na úterním jednání. Na jihu Čech zároveň předčasně skončil své působení dosavadní sportovní manažer Jaromír Látal. ČTK to řekl předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Článek

Devětačtyřicetiletý Tlačil, který byl doposud asistentem v pátek odvolaného Ernesta Bokroše, již vedl tým v nedělním zápase na ledě Karlových Varů, v němž si mužstvo připsalo šestou porážku za sebou. Jeho asistentem bude Milan Kupka, který doposud působil u juniorského celku, ale má i zkušenosti s prací u hlavního týmu.

"Ve prospěch pana Tlačila rozhodlo, že podle našeho názoru může pomoci klubu, aby se dostal v tabulce výše," řekl Blažek na adresu muže, jenž byl v sezóně 2000/01 hlavním trenérem mužstva. Jihočeši podle všeho jednali i s jinými adepty, o víkendu například oslovili s nabídkou současného kouče prvoligové Komety Brno Vladimíra Kýhose.

Vítěz loňské základní části

Českobudějovičtí v minulé sezóně vyhráli základní část extraligy, ale nyní jsou na předposledním místě tabulky. Od desátého místa, které jako poslední zajišťuje postup do předkola play off, je dělí osm bodů. Pouze pět bodů mají ale náskok na poslední Mladou Boleslav. Právě po domácí porážce s nováčkem soutěže byl minulý týden Bokroš odvolán.

Na více než dvouhodinovém jednání dnes vedení klubu odvolalo i Látala. "Jako sportovní manažer je odpovědný za výsledky," vysvětlil Blažek. Podle oficiální tiskové zprávy bylo důvodem okamžitého ukončení pracovního poměru i hrubé porušení povinností vyplývajících z jeho pracovní smlouvy.

Látal, který působil na jihu Čech od roku 2005 a podílel se na postupech týmu do semifinále extraligy v předešlých třech sezonách, v rozhovoru pro ČTK přiznal, že podobný krok tušil. Prý i proto, že na dnešní jednání nebyl pozván.

Porušení smlouvy si Látal není vědom

"Žádného porušení smlouvy si ale nejsem vědom. Počkám, až mi přijde rozhodnutí klubu písemně, a pak vše projednám s právníkem," řekl Látal a úterní rozhodnutí označil za sprosté s ohledem na práci, kterou pro klub v minulých letech odvedl.

České Budějovice byly v této sezoně třetím klubem, který udělal změnu na postu hlavního trenéra. V říjnu se k stejnému kroku odhodlal Liberec, na jehož střídačce odvolaného Dušana Gregora nahradil Filip Pešán. Těsně před Vánocemi zasáhl do složení realizačního týmu nováček z Mladé Boleslavi. Hlavním koučem se stal sportovní ředitel Jaromír Šindel, Jiří Šejba se posunul na post asistenta. Šejba přitom nahradil v letní přípravě odvolaného Petra Kaňkovského.

Reklama

Související témata: