Hlavní obsah

Kladno si vyšláplo na lídra, Litvínov porazilo 3:0

KLADNO

Dvakrát se Kladno muselo v právě rozehrané sezóně před uměním litvínovských hokejistů sklonit, napotřetí ale aktuálního lídra extraligy přehrálo. Ve čtvrteční předehrávce 39. kola porazili Středočeši Litvínov 3:0, když se dvakrát prosadila nová posila z prvoligového Ústí nad Labem František Mrázek.

Článek

Domácí tým už mohl počítat s navrátilci z MS dvacetiletých Gudasem a Eberlem, ovšem chyběl nemocný kapitán Pavel Patera. Litvínov zase přišel už ve čtvrté minutě o brankáře Fraňka, který odkulhal do šatny po nešťastné srážce s najíždějícím Bělohlavem. Do branky tak musel Jaroslav Hübl a při přesilovce domácích v deváté minutě jej po skvělé přihrávce Novotného na Kuchlera zachránila tyčka.

V dalším průběhu už ale musel předvést i své brankářské umění. Především při střele Horny po objetí branky nebo dorážce Hájka před brankovištěm. V devatenácté minutě však poprvé lovil puk ze sítě. Po akci Kuchlera s Novákem se před brankou nejrychleji zorientoval Mrázek a trefil se přesně do odkryté části Hüblovy svatyně.

Litvínovské šance na obrat držel v rukách Hübl

Hned v úvodu druhé třetiny byl za vyhození kotouče mimo hrací plochu vyloučen Bělohlav, ale s největší šancí Šlégra si Kopřiva poradil. V 25. minutě se naopak podruhé v zápase prosadil Mrázek, který se dostal do samostatného úniku a nedal Hüblovi šanci. O sedm minut později se před Hüblem zjevil osamocený Novák, ale tentokrát si litvínovský gólman poradil a vzápětí vyrazil i střelu Horny.

Kladenští byli při chuti a využívali toho, že se hosté až příliš vysouvali dopředu nedbajíce na díry v obraně, a podnikali do útočné třetiny jeden výpad za druhým. Hübla tak postupně prověřili Novák, Eberle, a Kalla, dělovku Hájka v závěru pak vyrazil ramenem. Jen zásluhou gólmana mohl Litvínov po dvou třetinách ještě pomýšlet na přijatelný výsledek a možný obrat.

Jenže už během prvních pěti minut třetí třetiny byli hosté opět na lopatkách. Poprvé ale sudí neuznali Kladnu branku pro postavení hráče v brankovišti a v druhém případě hlavní Svoboda po poradě s videorozhodčím shledal, že puk nepřešel brankovou čáru. Další kladenský zásah přišel až v 56. minutě, kdy se Frolík protáhl kolem obránce, po otočce přenechal puk Hornovi a ten rozjásal tribuny potřetí. O minutu později ještě trefil Novák z nájezdu tyčku.

HC GEUS Okna Kladno - HC CHEMOPETROL 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. F. Mrázek (V. Novák, Kuchler), 25. F. Mrázek (Hořava), 56. Horna (Frolík). Rozhodčí: R. Svoboda - Charvát, Bádal. Vyloučení: 3:3, navíc Kalla (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1733.
Kladno: Kopřiva - A. Novotný, Hájek, A. Pavlas, Trončinský, V. Kameš, P. Hořava, Gudas - Bělohlav, Diviš, M. Procházka - V. Novák, Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.
Litvínov: Franěk - Walter, Punčochář, Švarný, Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Vobořil - Černý, Reichel, Bahenský - Trávníček, V. Hübl, Kubinčák - Jenáček, Branda, Heinisch - Šinkovič, Jánský, Zíma. Trenéři: Jaroslav Hübl st. a Petr Rosol.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec