Hlavní obsah

VIDEO: Proti Kladnu to byl kolektivní kolaps, tvrdí zraněný Šlégr

Jedna z hlavních opor hokejistů Litvínova Jiří Šlégr nedohrála čtvrteční extraligový zápas v Kladně, jenž dosud vedoucí tým soutěže prohrál 0:3. Do třetí třetiny hvězdný obránce Severočechů už nenastoupil a nemohl svému klubu pomoci k náporu, ve kterém by Litvínov zvrátil nepříznivý výsledek. „Zranil jsem se, proto jsem už nenastoupil,“ řekl Šlégr v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Litvínov v Kladně prohrál, nemohli jste soupeře podcenit?

Nemyslím, že by to bylo podcenění, spíš to byl takový kolektivní kolaps. Nehráli jsme dobře v obraně a dali Kladnu šanci zápas vyhrát. Nedali jsme žádný gól, tak se vyhrát nedá. Podcenit nemůžeme nikoho, protože extraliga je natolik vyrovnaná, že musíme hrát každý zápas naplno.

Po dvou inkasovaných gólech jste se vysunuli hodně dopředu a obrana už tolik nestíhala zachytávat kladenské protiútoky...

Snažili jsme se něco udělat proto, abysme vstřelili gól a zvrátili výsledek. To se bohužel nepovedlo, musíme se soustředit na další zápas.

Nehlodá ve vás přece jen myšlenka na vítězství v základní části, která by vás mohla svazovat?

To je další věc, kterou se nemůžeme vůbec zabývat. Pokud nepůjdeme zápas od zápasu, tak nemůžeme být úspěšní. Musíme se více soustředit na jednotlivá utkání.

Mohla váš výkon nějak ovlivnit brzká výměna brankáře? Franěk vystřídal už ve čtvrté minutě po kolizi s Bělohlavem

Myslím, že ne. Náš výkon byl kolektivní a ne na dobré úrovni, musíme se z toho poučit.

Do poslední třetiny jste už nenastoupil. Proč?

Zranil jsem se, proto jsem už nenastoupil.

O jaké zranění se jedná?

Necháme to na doktorech, sám ještě nevím. Doufejme, že to nebude nic vážného.

Reklama

Související témata: