Hlavní obsah

Sparta i zásluhou navrátilce Broše poprvé v sezóně porazila Zlín

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty poprvé v sezóně dokázali vyzrát na Zlín, který na svém ledě porazili 4:2. Pod výhru se dvěma body podepsal i Michal Broš, který po zranění břicha nastoupil ke svému prvnímu zápasu. Výborného svěřence tak od prvního místa dělí pouhé tři body, Zlín zůstává na desáté pozici, která jako poslední zajišťuje účast v předkole play-off.

Článek

Na první vážnější příležitost čekali diváci až do osmé minuty, hned z toho ovšem byl gól. V levém kruhu se při přesilové hře zmocnil puku Broš, počkal na nejvhodnější okamžik, aby následně svůj první zápas po zranění břicha oslavil přesnou střelou nad Sedláčkovu lapačku. Ševci zahrozili rovněž v početní převaze,Kučného pokus švihem skončil na Pöpperleho vyrážečce.

V čtrnácté minutě si zpoza branky vybruslil až před Sedláčka Výborný, zlínský gólman jeho střelu s vypětím všech sil i s přispěním štěstí udržel před čárou. I Zlín se svého gólu dočkal v početní převaze. Noskovu střelu od modré těsně před Pöpperlem tečoval Vlach tak šikovně, že si našla cestu až do sítě. Hostům ale vydržela radost z vyrovnání jen minutu. Při pokusu o rozehrávku namazal Rachůnek Výbornému, ten okamžitě našel Tona, který již neměl sebemenší problém trefit odkrytou klec.

Tyčky zvonily na obou stranách

Úvod druhé části přinesl vzruch na obou stranách. Nejprve se ihned po návratu z trestné lavici snažil prosadit Leška, Sedláčka zase vystrašil povedenou ranou Černošek. Ve 24. minutě už ovšem zlínský gólman kapituloval, když se před něj natlačil Netík a střelou po ledě zvýšil na 3:1. Hned vzápětí mohl snížit Vlach, sám před Pöpperlem ale nastřelil jen gólmanovu hruď.

Ševce v honbě za vyrovnáním srážela především vlastní nedisciplinovanost, spoustu času museli strávit ve vlastní třetině při vlastním oslabení. V jednom z nich je dokonce hned dvakrát zachránila branková konstrukce - nejprve po tečované střele Vykoukala, posléze při Tonově dělovce. V 37. minutě mohl své horní tyčce po pohotové střele Kollára děkovat i Pöpperle. V závěru třetiny hrál Zlín přes sto vteřin ve čtyřech proti třem, místo střelby ale Venerovi svěřenci volili přihrávky mezi sebou, navíc jim scházel pohyb.

Na sudího Hribika se zlobily obě strany

Ve 49. minutě se Beranům podařilo duel zdramatizovat. Leška našel při přesilovce mezi kruhy čekajícího Köhlera a ten přesně trefil prostor mezi Pöpperleho tělem a vyrážečkou. S přibývajícími minutami se na led přenesly emoce a nervozita, k čemuž několika nepřesnými verdikty pomohl i sudí Hribik. Na toho se zlobily obě strany, za celý zápas rozdal dvacet sedm menších trestů, Balaštík s Brošem navíc obdrželi desítku.

Od 52. minuty hráli domácí minutu a šestatřicet vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, prosadila se až v klasické výhodě. Ton přebral dlouhý pas od Vykoukala, kličkou se zbavil i povyjetého gólmana Sedláčka a bez problémů zasunul do zcela prázdné klece. Minutu před koncem přivát drama Mokrejš, Pöpperle si ale s jeho pohotovou střelou poradil. Sparta si pak už výhru pohlídala.

Sparta Praha - RI Okna Zlín 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Broš (Jan Hanzlík, Netík), 17. Ton (D. Výborný), 24. Netík (Broš), 54. Ton (Vykoukal) - 16. Roman Vlach (Nosek, Mokrejš), 49. Köhler (Leška, Balaštík). Rozhodčí: Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 14:13, navíc Broš - Balaštík oba 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 5308.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka - Netík, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Kratěna - Podlešák, Langhammer, Koreis - Látal, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno