Hlavní obsah

Znojmo - Slavia 3:4Slavia ve Znojmě ztratila náskok 3:0, přesto vydřela tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Tomica 0 : 1
33. Červenka 0 : 2
35. Červenka 0 : 3
37. Svoboda 1 : 3
41. Erat 2 : 3
48. Kucharczyk 3 : 3
56. Bednář 3 : 4

Až branka útočníka Jaroslava Bednáře tři minuty před koncem základní hrací doby rozhodla o vítězství hokejistů Slavie Praha ve Znojmě 4:3. Slavia tak prodloužila svou úspěšnou sérii na pět vítězství za sebou. Utkání mělo dramatický podtext, neboť Pražané získali snadno během pěti minut tříbrankový náskok, který ale stačilo Znojmo dorovnat.

Článek

Trenér Slavie Růžička měl sice před zápasem dilema s vyřešením místa brankáře, neboť po mistrovství světa dvacítek v Kanadě měl k dispozici i talentovaného Furcha. Kouč ale vsadil na osvědčenou jistotu, kterou je čtyřiatřicetiletý Neruda, jenž chytal ve všech čtyřech předcházejících vítězných zápasech.

Celá první polovina zápasu nabídla pouze hru svázanou taktickými pokyny. Slavia se do útočení nehnala, spoléhala hlavně na ostřelování domácího brankáře Trvaje z větší vzdálenosti. Znojmo proti zkušenému soupeři spoléhalo na zajištěnou defenzívu, převahu mělo pouze v závěru první třetiny při přesilovce po vyloučení Krafta a většinou i v momentech, kdy byla na ledě Dopitova útočná řada.

Poněkud nezáživný hokej ukončil ve 32. minutě Tomica, který si z pravé strany najel do prostoru před soupeřovou brankou, jeho střelu sice Trvaj vyrazil, kotouč se ale odrazil do sítě. Branka probudila Slavii k výraznému zvýšení aktivity. Do samostatného úniku se dostal Bednář, jehož pokus o blafák ale zmařil v poslední chvíli seknutím hokejkou přes ruce domácí obránce Mojžíš.

Přesilovka trvala pouhých šestnáct sekund, Hruška našel volného Červenku, jenž střelou přesně pod horní tyčku přidal druhý gól hostí. Tato řada vzápětí potvrdila, že je momentálně největší údernou silou Slavie, neboť po Drtinově střele přidal Červenka třetí branku.

Znojmo ale po této brankové sprše nerezignovalo. Ještě do konce třetiny Svoboda překonal poprvé Nerudu a v úvodu poslední dvacetiminutovky v přesilovce tečoval Bičánkovu tvrdou střelu od modré čáry Erat a brankář Slavie už na změnu kotouče nestačil zareagovat. Orli vycítili příležitost ke zvratu, zvýšili obrátky a získali chvílemi drtivou převahu. Brankář Neruda ale dešti střel odolával, Slavia spoléhala pouze na brejky.

Ve 49. minutě se však Znojmo dočkalo, když vyrovnal Kucharczyk. Po jednom z brejků Pražanů trefil Sklenář tyčku. Ovšem tentýž hráč založil tři minuty před koncem rychlou akci, na jejímž konci stál vítězný gól Bednáře. Znojmo ještě vyzkoušelo v poslední minutě hru bez brankáře, která však již vyrovnání nepřinesla.

Znojemští Orli - Slavia Praha 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 38. J. Svoboda (Mojžíš), 42. Erat (Selingr, Bičánek), 49. Kucharczyk - 32. Tomica (Kraft), 34. Červenka (D. Hruška, Bednář), 36. Červenka (Drtina, Bednář), 57. Bednář (Červenka, Sklenář). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 3287.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Švrček, J. Mrázek, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Tomica - T. Svoboda, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: