Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 3:2Góly Blatného pomohly Liberci potřetí v sezóně porazit Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Blatný 1 : 0
0. Derner 2 : 0
16. Gulaš 2 : 1
25. Frolo 2 : 2
52. Blatný 3 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v pátečním souboji dvou celků ze dna extraligové tabulky České Budějovice 3:2 a posunuli se na jedenácté místo v soutěži. Jihočeši, kteří si připsali sedmou porážku za sebou, jsou i nadále předposlední a nyní je dělí již pouze tři body od nejhorší Mladé Boleslavi. Tygrům ke třetí výhře nad Mountfieldem v této sezóně pomohl dvěma góly Zdeněk Blatný.

Článek

Tygři se museli v důležitém zápase obejít bez brankářské jedničky Fikrta, který se zranil ráno na tréninku, i bez nemocného kapitána Jiruše. V úvodu duelu jim to ale nevadilo. Již po jedenácti vteřinách překonal Turka důrazný Blatný a po 40 vteřinách to již bylo 2:0, když českobudějovického gólmana prostřelil od modré Derner. A Turek se po snovém vstupu domácích poroučel na lavičku.

Hosté se ale z tvrdého úderu otřepali a i díky první přesilovce srovnali se soupeřem krok. Snížit mohl v 5. minutě první útok Mountfieldu, ale Stejskal v liberecké brance byl pozorný. Vzápětí bylo rušno na druhé straně, neboť Severočeši hráli 40 vteřin v pěti proti třem. Třetí gól ale vstřelit nedokázali.

Krátkou dvojnásobnou výhodu následně promeškali i hosté, ale nakonec se jim podařilo snížit. Patnáct vteřin po vyrovnání počtu hráčů na ledě skončila za zády Stejskala Frolova tečovaná střela. Blízko opětovného dvoubrankového vedení byli liberečtí hráči na začátku druhé třetiny, kdy za Kolářovými zády skončila Kašpaříkova střela. Rozhodčí Homola však gól neuznal kvůli postavení útočníka v brankovišti.

Když se ve 24. minutě Severočeši neprosadili po další Kašpaříkově akci, při níž překazil domácím možné skórování posunutím branky Poživil, udeřili hosté. Nejprve přečkali oslabení a devět vteřin po návratu jihočeského beka na led vyrovnal Frolo, jenž prostřelil Stejskala od modré. Hosté pak měli více ze hry, ale diváci v Tipsport Areně moc pohledný hokej neviděli. Hra odpovídala postavení obou celků v tabulce.

Na úvod třetí části přišel opět nápor domácích, ale bez gólového efektu. A v dalších minutách byla na obou týmech patrná snaha hlavně neudělat chybu v obraně. Tygři se mohli k tříbodovému zisku přiblížit ve dvou přesilových hrách, ale podařilo se jim to až při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

V 53. minutě překonal Kováře Blatný, který tečoval Modrého střelu od modré. Domácí ale měli velký kus štěstí, neboť puk se za brankovou čáru dostal po odrazu od tyčky a zad brankáře. Hostům se v závěru nepodařilo vynutit si alespoň prodloužení ani při přesilové hře podpořené v závěru odvoláním gólmana.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Blatný (Šachl, Bartovič), 1. Derner (Kašpařík, Pletka), 53. Blatný (Modrý) - 17. Gulaš (Frolo), 26. Frolo (Kůrka, Huml). Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 5149.
Liberec: Stejskal - J. Moravec, Žabka, Zíb, Derner, Holub, Modrý - Bartovič, Blatný, Šachl - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Šimánek, P. Nedvěd, V. Nedorost - Klimenta, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
České Budějovice: Turek (1. Jakub Kovář) - Frolo, Gřegořek, Toman, Vydarený, L. Poživil, Jareš - Kůrka, Huml, M. Hudec - Kotrla (30. Horák), Vak, Veselý - Melichárek, Bílek, Gulaš. Trenér: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články