Hlavní obsah

Bednář prodloužil vítěznou sérii Slavie

Čestmír FolkPrávo

Nepřipustil, aby zápas dospěl do prodloužení. Slávistický útočník Jaroslav Bednář poslal čtyři minuty před koncem utkání rozhodujícím gólem Znojemské do kolen a prodloužil tak vítěznou sérii Pražanů na pět zápasů.

Článek

„Roman Červenka mě našel krásnou přihrávkou. Byl jsem neobsazený, byl by hřích netrefit odkrytou branku,“ usmíval se po střetnutí Bednář. Jeho tým měl ovšem nakročeno k mnohem jednoznačnějšímu triumfu. Ještě v závěru prostřední dvacetiminutovky totiž vedl jasně 3:0.

„Měli jsme utkání velmi dobře rozehrané. Pořádně jsme si ho ovšem zdramatizovali. Nakonec všechno dobře dopadlo. Měli jsme ale i hodně štěstí,“ oddechl si.

Spolupráce Bednář - Červenka funguje

Spolupráce s Červenkou Bednářovi poslední dobou skvěle vychází. „Skutečně nám to teď jde, zažíváme velmi dobré období. Hokej nás baví, užíváme si ho,“ usmíval se Bednář.

Jeho parťák Roman Červenka mu přitakal. „Hlavně kombinačně se nám daří,“ souhlasil. Uznal ale, že Znojemští byli v některých pasážích zápasu výrazně lepší. „Je to tak. Rozhodující je ovšem výsledek a ten hovoří v náš prospěch. Za tři body z jihu Moravy jsme strašně rádi,“ svěřil se Červenka.

Ve znojemské kabině naopak zavládlo obrovské zklamání. Orli litovali, že poté, co zlikvidovali tříbrankovou ztrátu, nedovedli duel aspoň do prodloužení. „Moc jsme chtěli rozhodnout utkání ještě v řádné hrací době a až příliš jsme se v závěru snažili o ofenzívu. Spíš jsme si měli pohlídat bod, který nám proklouzl skrz prsty. Jsme lumpové,“ říkal naštvaně útočník Znojma Radek Haman.

Reklama

Související témata: