Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 5:1Mladá Boleslav po výhře nad Vítkovicemi unikla z posledního místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kazionov 1 : 0
19. Nouza 2 : 0
24. Hruška 2 : 1
29. Hunkes 3 : 1
49. Benda 4 : 1
50. Benda 5 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi v dnešním 40. kole extraligy porazili na svém ledě Vítkovice 5:1 a díky čtvrté výhře za sebou se odpoutali z posledního místa tabulky. Díky lepšímu skóre Středočeši přeskočili České Budějovice. Dvěma góly a jednou asistencí se zaskvěl v utkání útočník Jan Benda.

Článek

Zápas začal pěkně zostra. Hned v první minutě trefil tyčku domácí Jindra. Ve vysokém tempu se pokračovalo a už za dalších pět minut si Vítkovice zkusily půlminutovou přesilovku pět na tři. Burger však v největší příležitosti trefil jen připraveného Cháberu.

Před Pincem v obdobné pozici v deváté minutě neuspěl Padělek, ale o dvě minuty později se už mohl se svými spoluhráči radovat. Kazionov otevřel skóre nenápadnou střelou švihem z pravé strany. Vyrovnat mohl v 17. minutě Ondřej, ale v tísni poslal puk zblízka jen do tyčky. Naopak Mladoboleslavští 15 vteřin před první přestávkou zvýšili svůj náskok. Nouza si sjel před branku pro puk a zakončil neomylně.

Také do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji, ale paradoxně poprvé inkasovali. Ve 25. minutě se totiž po hrubce Mocka na modré čáře zmocnil puku volný Hruška, kličkou objel ležícího Cháberu a pohodlně zakončil. Těsný stav však trval jen pět minut. Hunkes si při přesilovce vyměnil puk s Radimem Vrbatou a přesnou střelou z hranice kruhů překonal Pince. Vítkovičtí sice ještě reklamovali postavení útočícího hráče v brankovišti, ale rozhodčí bez váhání branku uznal.

V dalším pokračování prostřední dvacetiminutovky se již stav nezměnil, a tak hosté vkládali své naděje především do úvodu třetího dějství, kdy potřebovali vstřelit kontaktní gól jako sůl. Z úvodního náporu však svěřenci Aloise Hadamczika snížení nevytěžili a iniciativu znovu přebrali hráči Bruslařského klubu. V polovině třetiny pak definitivně otupili vítkovické snažení.

V rozmezí 85 vteřin totiž dvakrát skóroval Benda. Nejprve po chybě soupeřovy obrany proměnil nájezd střelou mezi gólmanovy betony a při dalším střídání zblízka dorazil puk do sítě po ideální nahrávce Kazionova, čímž vyhnal Pince z branky. Náhradníka Štěpánka přivítala na ledě tvrdá střela do masky a v závěrečných minutách sledoval rvačky Kazionova s Krstevem a Mocka s Ujčíkem, po nichž všichni zúčastnění zamířili pod sprchy.

BK Mladá Boleslav - Vítkovice Steel 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Kazionov (Benda, Mocek), 20. Nouza (Král), 30. Hunkes (R. Vrbata), 50. Benda, 51. Benda (Kazionov) - 25. R. Hruška (Klimek). Rozhodčí: Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5, navíc Kazionov, Mocek - Krstev, Ujčík, J. Káňa všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3865.
Mladá Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, T. Sýkora, Benda - Kazionov. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Stehlík, Ovčačík, Tichý, Suchý - Ujčík, Burger, Kvapil - Mikula, Štefanka, Krenželok - Klimek, R. Hruška, Ondřej - Szturc, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články