Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 0:7České Budějovice po debaklu se Slavií klesly na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hruška 0 : 1
3. Červenka 0 : 2
7. Bednář 0 : 3
26. Hruška 0 : 4
39. Sklenář 0 : 5
41. Červenka 0 : 6
57. Doležal 0 : 7

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic utrpěli v dnešním utkání 40. kola extraligy doma se Slavií nejvyšší debakl sezony 0:7 a po osmé porážce za sebou klesli na poslední místo o skóre za Mladou Boleslav. Na kanonádě Pražanů se podílel pěti body za gól a čtyři asistence Jaroslav Bednář a posunul se tak do čela kanadského bodování před plzeňského Tomáše Vlasáka. Brankář Stanislav Neruda udržel poprvé v extralize čisté konto.

Článek

Jihočeši nezvládli stejně jako v pátek v Liberci nástup do zápasu. Úvodní minutu sice přežili bez úhony, ale v polovině 3. minuty umožnili Pražanům otevřít skóre. Nechali Kadlece nerušeně obkroužit branku a křížem k protější tyčce přihrát Hruškovi, jenž z voleje trefil odkrytý prostor.

Za pouhých 36 vteřin se červené světlo za Turkem rozsvítilo znovu. Bednář se protáhl středem kluziště, za modrou přenechal puk souběžně bruslícímu Červenkovi, na jehož střelu nemohl Turek reagovat, protože mu bránili ve výhledu obránci Toman a Jareš.

Při Frolově vyloučení v 5. minutě povyjel brankář Neruda hluboko do pole, jeho nepovedenou rozehrávku zachytil Hudec, ale ve vlastním oslabení se od modré čáry netrefil do prázdné svatyně. Vzápětí udeřila Slavia potřetí. Červenkův pas zužitkoval ranou z voleje Bednář a nejistý Turek přenechal své místo Kovářovi.

Domácí se nevzdávali, ale Neruda zlikvidoval pokusy Mertla, Gulaše i Tomana, zatímco na opačné straně Kováře rozchytávali najíždějící Červenka a od modré střílející Drtina. Ve 20. minutě Kůrka ideálně našel Veselého, ale ten ze dvou metrů nedokázal propálit padajícího Nerudu.

Druhé dějství začalo nájezdem Hrušky, jehož stáhl hokejkou Gřegořek, ale Bednář nařízené trestné střílení neproměnil. Při následném Slobodově trestu gólman Neruda bravurně vytáhl střelu Gřegořka, po návratu slávistického hříšníka se však hrálo znovu v pásmu Českých Budějovic. Hosté jeli dva na jednoho, Vondrka z levé strany přihrával a nepokrytý Hruška zblízka sklepl kotouč za Kovářova záda.

Zdrcení Jihočeši se postupně vytráceli z ledu, při jednom z mála ofenzivních pokusů neuspěl Gulaš. Naopak při Hudcově vyloučení sedm vteřin před druhou sirénou domácí Jareš s Melichárkem nechali před brankou operovat Sklenáře, jenž přetavil Bednářovo nahození od mantinelu v pátý gól.

V úvodu závěrečné třetiny se Duda před Nerudou marně pokoušel tečovat Tomanovu střelu od modré čáry, ale potom obranná dvojice Toman - Jareš nechala Červenku proklouznout před Kováře a náskok Slavie narostl na šest gólů. Kvalita hry od tohoto momentu upadala, za jednoznačného stavu oba týmy ztrácely motivaci. Aktivnější přesto zůstávali Pražané, vyloženou šanci však měli jen v 50. minutě, kdy Žižka z bezprostřední blízkosti na dva pokusy neprostřelil pozorného Kováře.

Při hře čtyř proti čtyřem propagačně napřáhl na modré čáře domácí Toman, ze stejné parkety střílel i jeho spoluhráč Veselý. V závěru ještě Vondrka nezužitkoval nezištnou přihrávku od Beránka, ale 125 vteřin před sirénou jeli slávisté dva na jednoho a Bednářovu pobídku využil k dokonání českobudějovického debaklu Doležal.

Mountfield České Budějovice - Slavia Praha 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. D. Hruška (Kadlec, Beránek), 4. Červenka (Bednář, Sklenář), 8. Bednář (Červenka, Sklenář), 27. D. Hruška (Vondrka, Sloboda), 40. Sklenář (Bednář, Červenka), 42. Červenka (Sklenář, Bednář), 58. Doležal (Bednář). Rozhodčí: Husička - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 5082.
České Budějovice: Turek (8. Kovář) - Frolo (10. Poživil), Gřegořek, Toman, Jareš, Vydarený, Mucha - Kůrka, Vak, Veselý - Duda, Huml, M. Hudec - Melichárek, Mertl, Gulaš - Kuchejda, L. Květoň, Bílek (43. Horák). Trenéři: Tlačil a Kupka.
Slavie: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Tomica - M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama