Hlavní obsah

Znojemský prezident Vlasák: Zájemce o licenci mám, jsem rozhodnutý

PRAHA

Hokejová extraliga ve Znojmě bude možná od příštího ročníku minulostí. Šéf moravského klubu Jaroslav Vlasák má o budoucnosti jasno, ale více prozradit nehodlá. Své oficiální rozhodnutí oznámí zřejmě po skončení letošního ročníku. „Žádné nové informace nemám, jsem rozhodnutý,“ řekl Vlasák Sport.cz.

Článek

O dalším působení Orlů v nejvyšší soutěži má Vlasák jasno, prozradit však nic nechce. Na oficiální stanovisko si budou muset nejen fanoušci Orlů počkat do skončení ročníku 2008/09. „Jasno mám, ale uvidíme po sezóně,“ řekl Vlasák. „Zájemci jsou z první ligy,“ dodal.

V médiích se spekuluje o odkoupení licence některým z prvoligových klubů. Vzhledem k působení jednatele olomouckého klubu Jiřího Dopity ve Znojmě je na snadě považovat prvoligové Kohouty za favorita číslo jedna. „Nevím, jestli je to reálné,“ uvedl v pondělí generální manažer olomouckého celku Erik Fürst.

„Nějaká jednání mezi panem Dopitou a panem Vlasákem probíhala,“ prozradil Fürst Sport.cz s tím, že své musí říci také představitelé města eventuálně kraje. Dopita se však v minulosti nechal slyšet, že Olomouc nesehnala potřebné finance.

Zábranský: S nikým nejednáme

Další možností je prodej licence do nedalekého Brna. Prvoligová Kometa touží po extralize a posiluje kádr. Šéf klubu Libor Zábranský však dříve uvedl, že preferuje postup sportovní cestou přes baráž a koupi extraligy několikrát popřel.

„S nikým nejednáme, ani jsme s nikým nejednali,“ rozčiloval se Zábranský v prohlášení na oficiálních stránkách Komety. „Bojujeme o postup sportovní cestou,“ dodal. "Uvítal bych přímý postup a sestup, ale to je na delší rozbor," přidal.

Dalším možným adeptem by mohl být Chomutov, který má za sebou silného energetického sponzora Severočeské doly. Tým přes léto hodně posílil a ambicemi na postup do nejvyšší soutěže se posledních několik let netají. V kupovaní licencí mají navíc Severočeši zkušenosti, neboť také první ligu odkoupili od souseda z Ústí nad Labem v roce 1997. "Bez komentáře," odvětil stroze generální manažer Chomutova Milan Vacke. "Jakákoliv vysvětlování by byla zavádějící," dodal.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec