Hlavní obsah

Liberec láká brankáře Svobodu ze Slavie, Růžička s ním nepočítá

Tomáš HoráčekSport.cz

Vyřešit problémy na brankářském postu se snaží vedení Bílých Tygrů z Liberce. Oslovilo pražskou Slavii, zdy by byla ochotna pustit Adama Svobodu, který momentálně vysedává na lavičce. "S Adamem nepočítám, chci k němu být férový, aby neseděl na lavičce," řekl Sport.cz generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Článek

„Oslovili jsme více klubů ohledně brankářského postu a Adam Svoboda je jedním z několika kandidátů,“ potvrdil Sport.cz tiskový mluvčí Bílých Tygrů Jan Rachota. Dalším možným adeptem by mohl být také gólman Marek Schwarz, který v zámoří nechytá ani na farmě St. Louis Blues a zřejmě se vrátí do Evropy.

Žádná další jména v Liberci prozradit nechtějí. „V hledáčku máme spoustu hráčů, ale nechci je jmenovat,“ reagoval Rachota. „Všichni hráči, které bychom chtěli, mají smlouvy, takže musíme nejdříve jednat s jejich mateřskými kluby,“ dodal.

Poslední změnou na brankářském postu je odchod Igora Murína ze Zlína, který se dohodl na předčasném ukončení smlouvy a hledá si nové angažmá. „Ohledně Murína je to čerstvá věc. Nevím, jestli je mezi kandidáty, to by byla otázka spíše na generálního manažera,“ odkázal Rachota na generálního manažera libereckého týmu Ctibora Jecha, který však nezvedal telefon.

Večer by mělo být o odchodu Svobody jasno  

Novou jedničkou Slavie se stal Stanislav Neruda, jenž chytil příležitost za pačesy při nahrazení Dominika Furcha během jeho působení na MS dvacetiletých. Od chvíle, kdy Neruda do branky Slavie nastoupil poprvé, klub pokaždé ze sedmi případů vyhrál. Vladimír Růžička tak do budoucna počítá s dvojicí Neruda, Furch. „O odchodu Adama jednáme, Liberec si vzal čas na rozmyšlenou a večer mi zavolají,“ prozradil Růžička, v jaké fázi se jednání nacházejí.

„Záleží na Liberci, jak rychle se domluvíme, já jsem ochoten Adama pustit,“ prohlásil Růžička. „Chtěli jsme za každou cenu udržet Jardu Bednáře, což se nám podařilo, protože jsme dostali nějaké nabídky. Na druhou stranu se nám vrátil Dominik Furch z dvacítek a je to gólman, který má dlouhodobou smlouvu. S Adamem nepočítám,“ připustil na rovinu generální manažer Slavie.

Zda by za odchodem třicetiletého brankáře na sever Čech stály problémy v kabině, jednoznačně odmítá. „Naopak uznávám Adamův přístup, když nechytal. Všechno fungovalo perfektně. Chci k němu být férový, aby neseděl na lavičce,“ objasnil Růžička.

Obránce Modrý je stále Bílým Tygrem

Otazník nad budoucností v libereckém kádru visel nad obráncem Jaroslavem Modrým, jenž nepodával výkony, které od něj byly očekávány. „Jarda je stále členem našeho kádru a v posledních dvou zápasech podal velmi dobrý výkon,“ řekl Rachota na adresu sedmatřicetiletého zadáka Severočechů, jenž má na svém kontě deset kanadských bodů (2+8).

„Poohlížíme se, kde by byla nějaká šance na posílení, které je potřeba, ale vždy záleží, jak se k tomu postaví druhá strana,“ přiznal, že jednání nejsou jednoduchá. „Důležité však je, abychom získali kvalitu,“ zdůraznil Rachota.

Reklama

Související témata: