Hlavní obsah

Slavia porazila Pardubice a vede extraligu o skóre před Litvínovem

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v úterním 41. kole O2 extraligy Pardubice 2:0 a vystřídali svého soupeře na prvním místě tabulky. Východočechy přeskočil i Litvínov, který rozstřílel 5:0 Třinec a má stejně bodů jako lídr. Čtvrtá Sparta prohrála v Liberci vysoko 1:7. České Budějovice vyhrály na ledě Vítkovic, poslední příčku ale neopustily. Třináctá Mladá Boleslav totiž zvítězila 3:0 v Plzni.

Článek

Další čisté konto (druhé v řadě) v dresu obhájce titulu vychytal Stanislav Neruda. Slávisté šli do vedení po gólu kapitána Josefa Beránka, který připravil i pojistku pro Michala Vondrku. Slavia vyhrála posedmé v řadě.

Třinec vyhořel v Litvínově, odkud si odvezl debakl 0:5. Severočeši šli do vedení už v 5. minutě díky Trávníčkovi, dvakrát se trefil František Lukeš. Již čtvrté konto v sezóně vychytal Jaroslav Hübl, Litvínov zabral po čtyřech porážkách a za vedoucí Slavií je jen vinou horšího skóre.

Sparta se v Liberci představila i s navrátilcem Karlem Pilařem, který do holešovického celku zamířil z ruského Magnitogorsku. Domácí ale nedali Pražanům šanci, Sparta si ze severu Čech odvezla debakl 1:7. Třemi body k němu přispěl bývalý hráč Sparty Petr Nedvěd.

Budějovice jsou přes výhru stále poslední

Poslední České Budějovice chtěly ukončit nepříznivou osmizápasovou sérii v Ostravě a šly překvapivě do vedení. Nejprve sudí domácím neuznal gól a na druhé straně se trefil obránce Milan Toman. V úvodu druhé třetiny Jihočeši přišli o obránce Frola. Ten se snažil zblokovat střelu od modré čáry, ale puk jej zasáhl do hlavy. Otřesený hostující hráč okamžitě putoval na ošetřovnu, měl by být ale v pořádku.

Necelých sedm minut před koncem se opakovanou dorážkou prosadil Tibor Melichárek a potvrdil vedení Českých Budějovic, domácí jen snížili sporným gólem Jiřího Burgera. Domácí forvard šikovně nastavil brusli po nahození Kvapila. Pojistku navíc přidal Huml, který tečoval střelu Tomana. První výhru ve čtvrtém zápase zaznamenal trenér Jan Tlačil.

Nováček vyhrál v Plzni

Znojmo si bez potíží poradilo s Kladnem 4:1, třikrát se domácí trefili v početní výhodě. Kladno korigovalo až 94 sekund před koncem Frolíkem.

Nováček z Mladé Boleslavi, už s čerstvou posilou Janem Novákem, zvítězil v Plzni. Středočeši, kteří jsou v dobré formě, se prosadili v každé třetině a vyhráli 3:0. Plzeň své šance nedokázala proměnit, vychytal ji Jan Chábera.

Karlovy Vary prohrály se Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech, rozhodl Petr Leška.

Hokejová O2 extraliga- 41. kolo:
Vítkovice - České Budějovice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 55. Burger (Kvapil) - 7. Toman (Duda, Melichárek), 54. Melichárek (Veselý), 56. Huml (Toman).
Litvínov - Třinec 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 5. Trávníček (Kubinčák, Švarný), 13. Bednařík, 28. Lukeš (Šlégr, Reichel), 36. Lukeš (Šlégr, Kubát), 55. Jenáček (Branda).
Plzeň - Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 9. Padělek (Král, Handlovský), 40. Handlovský (Král, Kočí), 59. Nouza (J. Novák).
Znojmo - Kladno 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 27. Tesařík (Selingr, Dopita), 44. J. Svoboda (Haman), 47. M. Růžička (R. Procházka, J. Mrázek), 54. Erat (Dopita, Selingr) - 59. Frolík.
Karlovy Vary - Zlín 1:2 SN (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 10. Mudroch (Kristek, Sailer) - 35. Galvas (Roman Vlach), rozhodující nájezd Leška.
Slavia Praha - Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)ON-LINE
Branky a nahrávka: 28. Beránek (Hruška), 42. Vondrka (Beránek).
Liberec - Sparta Praha 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 7. Kašpařík, 13. Pabiška (P. Nedvěd), 23. Zíb (Modrý, P. Nedvěd), 39. Šimánek, 51. Bartovič (Blatný, Žabka), 57. P. Nedvěd,  58. Šachl (Blatný, Bartovič) - 51. Koreis (Gulaši, Pilař).

Reklama