Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 1:3Českobudějovičtí vyhráli v Ostravě a ukončili sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Toman 0 : 1
54. Melichárek 0 : 2
55. Burger 1 : 2
56. Huml 1 : 3

OSTRAVA

Ostudná série je u konce, hokejisté Českých Budějovic zvítězili ve Vítkovicích 3:1 a uťali sérii osmi porážek za sebou. Domácí potvrdili, že jsou při početné marodce v krizi a nenalezli recept na vynikajícího gólmana Mountfieldu Jakuba Kováře, který byl základním stavebním kamenem úspěchu hostí.

Článek

Favorit propásl dvě příležitosti na uklidňující gól a ponořil se do problémů. Při úvodním tlaku domácích Jihočechy podržel Kovář, který už ve druhé minutě přečetl Ujčíkův blafák ze sólového nájezdu a v oslabení lapil i gólový bekhend Stehlíka. Důrazný Ujčík puk ze skrumáže ještě propasíroval do branky, ale rozhodčí Hradil těsně před tím hru přerušil.

Hosté začali v útlumu, po sedmi minutách však udeřili z první akce: Tomanova střela od modré čáry proletěla přes několik hráčů až do Štěpánkovy sítě. Vítkovice znervózněly, zatímco soupeř z brejků využíval mezer v jejich obraně. Sám jel na Štěpánka ve 12. minutě Bílek, ale trefil jen položený gólmanův beton a stejný hráč na vítkovického brankáře nevyzrál ani o pět minut později, když mu Štěpánek zmenšil střelecký úhel.

Kompaktní obrana Českých Budějovic držela i ve druhé části. Přestože přišly o Frola, kterého nepříjemně zasáhla do zátylku rána Ovčačíka, s hosty to neotřáslo. Domácím povolili jen platonický tlak, který vynesl jednu velkou možnost. V přesilovce zůstal v 26. minutě na brankovišti volný Klimek, ale Kovář potřetí v zápase vytáhl bezchybný zákrok. Tým kouče Aloise Hadamczika dřel, upracovaná hra bez nápadu však nebyla moc nebezpečná. Neprosadil se ani Burger, který oklamal beka a zblízka přestřelil.

Křečovitá snaha Vítkovic už v závěru hraničila se zmarem. K tomu trestuhodně zahazovaly příležitosti: výtečný Kovář zmařil dvojnásobný pokus Klimka a i kličku Burgra. Budějovice dnes dostaly jen dvě přesilovky, ale tu druhou proměnil důrazný Melichárek ve zlomový gól, když šest minut před koncem z úhlu přehodil ležícího Štěpánka.

I domácí v závěru prolomily střeleckou mizérii. Sudí po poradě s videorozhodčím uznal sporný gól Burgera bruslí, ale soupeř na něj bleskově odpověděl. Toman si dovolil drzou kličku na modré čáře a potvrdil vítězství Českých Budějovic.

Vítkovice Steel - Mountfield České Budějovice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 55. Burger (Kvapil, Voráček) - 7. Toman (Duda, Melichárek), 54. Melichárek (Veselý), 56. Toman. Rozhodčí: Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 2676.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Tichý (27. Voráček), Ovčačík, Stehlík - Kvapil, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Ondřej - Klimek, Štefanka, R. Hruška - Mikula, Strapáč, Szturc. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
České Budějovice: Jakub Kovář - Macháček, Gřegořek, Vydarený, Frolo (27. Jareš), Toman, Mucha - Bílek, Huml, Veselý - Duda, Mertl, Melichárek - L. Květoň, Vak, M. Hudec - Gulaš, Horák, Kuchejda. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín