Hlavní obsah

Znojmo - Kladno 4:1Tři využité přesilovky zajistily Znojmu vítězství nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Tesařík 1 : 0
44. Svoboda 2 : 0
47. Růžička 3 : 0
53. Erat 4 : 0
59. Frolík 4 : 1

Dokonalé využití přesilových her podložené přesnější koncovkou zajistilo hokejistům Znojma jasné vítězství nad Kladnem 4:0. Kladno se střelecky probralo až v závěru zápasu, kdy výsledek korigoval čestným úspěchem Frolík. Od ještě vyšší porážky zachránil Kladno výborně chytající brankář Kopřiva.

Článek

Neúprosnou bitvu bez hokejové krásy nabídla úvodní třetina. Kladno se podle očekávání znojemských koučů zatáhlo do defenzívy a spoléhalo pouze na brejky. Proto také Dopitova řada s přehledem přehrávala nejnebezpečnější kladenský Paterův útok. Ale pouze tlakem, číselně se ale domácí tým neprosadil.

Brankáře Kopřivu sice domácí útočníci vytrvale prověřovali nebezpečnými střelami, hlavní pilíř kladenského týmu ale stačil všechny pokusy s přehledem odvracet. Postupně Kladno pozměnilo taktiku a začalo napadat protivníka už v jeho obranném pásmu. Znojmu tato taktika začala dělat velké problémy hlavně při zakládání útoků a tím také ztratilo na útočné údernosti.

Podle poněkud jiného scénáře se odehrál začátek druhé třetiny. Orli si nátlakovou hrou vytvořili výraznou převahu, střelecky se ale prosadili až při přesilovce po vyloučení Frolíka. Kopřiva sice stačil v krátkém sledu vyrazit dvě střely Tesaříka od modré čáry, proti třetí ale zůstal bezmocný, neboť měl zakrytý výhled a už na kotouč nestačil reagovat. Po obdrženém gólu sice Kladno více otevřelo hru, do šancí se však příliš často nedostávalo.

Plný bodový zisk si Znojmo pojistilo v úvodu závěrečné třetiny. I druhý gól dali při přesilovce, kdy stejně jako při první brance zasedl na trestnou lavici útočník Frolík. Po přihrávce Hamana doklepl kotouč do sítě Svoboda. Po inkasované brance ztratili hosté koncentraci a postupně zcela odpadli. Třetí branku přidal Růžička a jasnou výhru Znojma pečetil opět při přesilovce čtvrtým gólem Erat. O druhou vychytanou nulu v letošní extralize připravil brankáře Trvaje 94 sekundy před koncem Frolík.

Znojemští Orli - Geus Okna Kladno 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 27. Tesařík (Selingr, Dopita), 44. J. Svoboda (Haman), 47. M. Růžička (R. Procházka, J. Mrázek), 53. Erat (Dopita, Selingr) - 59. Frolík. Rozhodčí: Homola - Čížek, Prchal. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 2401.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Švrček, J. Mrázek, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, M. Růžička - Havlík, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Novotný, Pavlas, Trončinský, V. Kameš, Gudas, Hořava - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - V. Novák, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice