Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 5:0Litvínov porazil Třinec 5:0 a ukončil sérii čtyř proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Trávníček 1 : 0
13. Bednařík 2 : 0
28. Lukeš 3 : 0
36. Lukeš 4 : 0
55. Jenáček 5 : 0

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 41. kole extraligy Třinec 5:0 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Na výhře Severočechů se dvěma góly podílel útočník František Lukeš, brankář Jaroslav Hübl udržel počtvrté v letošní sezóně čisté konto.

Článek

Domácí se mohli dostat do vedení hned po dvanácti sekundách hry, ale Šlégrovu střelu vytěsnil Čechmánek holí do ochranné sítě. Ve druhé minutě si hosté po Trávníčkově faulu zahráli přesilovou hru, ale nedokázali si vypracovat žádnou vážnější příležitost. Ihned poté, co se Trávníček vrátil z trestné lavice, se zapsal do střelecké listiny, když po skrumáži poslal puk do odkryté branky.

V sedmé minutě chyboval při rozehrávce Reichel, ale Květoň nedokázal domácího brankáře překonat. V polovině prvního dějství měl příležitost skórovat Balej a poté i Moravec, ale hosté se branky nedočkali. Na opačné straně našel Šlégr křížnou přihrávkou Lukeše, který však nedokázal zamířit do odkryté klece a trefil pouze horní tyč. Ve 13. minutě se domácí dočkali druhé branky, kdy se volného puku před Čechmánkem zmocnil navrátilec Bednařík a zamířil přesně.

O pár minut později pro hostujícího gólmana zápas předčasně skončil. V 17. minutě si u rozhodčího stěžoval na Trávníčkův atak tak vehementně, až dostal nejprve desetiminutový osobní trest a následně trest do konce utkání. Do branky tak musel osmnáctiletý junior Raszka, pro kterého to byla extraligová premiéra.

V úvodu druhé části tvrdě vypálil Polák a Hübl měl plné ruce práce, aby puk vytěsnil mimo tři tyče. Ve 26. minutě se Martynek pokusil překvapit Hübla střelou zpoza branky, ale domácí brankář se štěstím zastavil puk před brankovou čárou.

O dvě minuty později se střelou z otočky trefil na druhé straně Lukeš a zvýšil na 3:0. V polovině utkání si obrovský tlak vytvořila třetí formace domácích, ale ani Skuhrovec ani Branda nedokázali Raszku překonat. Prosadil se až opět Lukeš, jehož našel obloučkem Šlégr, a ten kličkou do bekhendu přidal svůj druhý gól v zápase.

V úvodu třetí části si zahráli domácí dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale skóre se nezměnilo. Ve 45. minutě se ocitl před hostujícím brankářem Reichel, ale kličkou do bekhendu gól nedal. O deset minut později upravil skóre na konečných 5:0 Jenáček.

Litvínov - Oceláři Třinec 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Trávníček (Kubinčák, Švarný), 13. Bednařík, 28. Lukeš (Šlégr, Reichel), 36. Lukeš (Šlégr, Kubát), 55. Jenáček (Branda, Jánský). Rozhodčí: Hodek - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:4, navíc Čechmánek (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4469.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Skuhrovec, Vobořil - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Branda, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík. Trenéři J. Hübl st. a Rosol.
Třinec: Čechmánek (17. Raszka) - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Gureň, Kania - V. Polák, D. Moravec, Balej - Martynek, Polanský, D. Květoň - Steber, Skořepa, Pánik - Lušňák, Hampl, Zeliska. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama