Hlavní obsah

Liberec - Sparta 7:1Liberec deklasoval pražskou Spartu 7:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kašpařík 1 : 0
13. Pabiška 2 : 0
23. Zíb 3 : 0
39. Šimánek 4 : 0
51. Koreis 4 : 1
51. Bartovič 5 : 1
57. Nedvěd 6 : 1
58. Šachl 7 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce deklasovali ve 41. kole extraligy Spartu 7:1 a připravili tak pražskému celku nejvyšší porážku v této sezóně. Spartě k úspěchu na severu Čech nepomohla ani čerstvá posila Karel Pilař. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Tygrů podílel útočník Petr Nedvěd, který v minulé sezóně oblékal dres Sparty.

Článek

Liberečtí hokejisté se do svého soupeře pustili zostra. Aktivním pohybem pásmu si vynutili početní výhodu po faulu Gulašiho. Nedvědova řada zamkla čtveřici hostí u jejich branky a několika pokusy zaměstnali brankáře hostí. Tygři pokračovali v aktivní hře, až se dočkali odměny. Nejzkušenější bek Sparty Vykoukal před dotírajícím Šimánkem chyboval a nahrál osamocenému Kašpaříkovi, který si pohrál s brankářem hostí a otevřel skóre zápasu. Hostům do tempa po laciné brance nepomohla ani přesilovka, kterou svým faulem zkrátil Netík.

Domácí se i poté tlačili před sparťanského brankáře Pöpperleho a ve třinácté minutě se radovali podruhé. Po Zíbově nahození se nejlépe zorientoval Pabiška a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté do druhé třetiny vstoupili o poznání aktivněji, ale Langhammer vyhozením mimo hrací plochu oslabil svůj tým. Domácí nabídnutou výhodou nepohrdli, Modrý posunul na Zíba, který odrazem o tyč překonal brankáře hostí po třetí. Pöpperle následně opustil hřiště a přenechal své místo Přikrylovi, který za Spartu nastoupil poprvé od svého listopadového příchodu. Jeho spoluhráči mohl upravit skóre při sérii tří početních výhod, ale ani v nich se nedokázali výrazněji prosadit.

Liberečtí se postupem času začali stále více zaměřovat na obranu a nebezpečné protiútoky. A tato taktika slavila úspěch. Ve 37. minutě mohl přidat čtvrtý gól po spolupráci Nedvěda s Klimentou Nedorost, který však s obrovskou šancí naložil bídně. Co se nepovedlo Nedorostovi, za dvě minuty napravil Šimánek. Bývalý útočník Českých Budějovic vyjel zpoza branky a střelou nad lapačku překvapil Přikryla. Následně mohl zkorigovat skóre Podlešák, ale polo odkrytou branku netrefil.

Domácí pokračovali v aktivní hře a pozorné obraně i ve třetí třetině a dále zlobili obranu Pražanů. Dílo zkázy pro hosty mohl zpečetit Kašpařík, který společně se Šimánkem rozebral obranu Sparty, ale puk do sítě nedopravil. Poté se zvířila atmosféra v hledišti, když rozhodčí Fraňo vyloučil dva domácí hráče v řadě za sebou. A umožnil tak hostům alespoň zkorigovat skóre zápasu, když Koreis z dorážky překonal Fikrta.

Odpověď domácích byla ale blesková, již za osm vteřin se prohnal Bartovič kolem mantinelu a překonal Přikryla. I po pátém gólu pokračovali domácí v kanonádě. Nejprve překonal Přikryla kapitán Nedvěd a skóre zápasu uzavřel Šachl.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Kašpařík, 13. Pabiška (P. Nedvěd), 23. Zíb (Modrý, P. Nedvěd), 39. Šimánek, 51. Bartovič (Blatný, Žabka), 57. P. Nedvěd, 58. Šachl (Blatný, Bartovič) - 51. Koreis (Gulaši, Pilař). Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 6751.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Žabka, Zíb, Derner, Modrý, Holub - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Klimenta, P. Nedvěd, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Sparta Praha: Pöpperle (23.-58. Přikryl) - Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Gulaši, Ptáček, L. Procházka, Pilař - Netík, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Koreis - Mrňa, Hrdel, Kafka. Trenéří: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama