Hlavní obsah

Boleslavský fantom Chábera: Vychytat Straku s Vlasákem je paráda

PLZEŇ

Hrdinou úterního duelu Mladé Boleslavi na plzeňském ledě byl hostující gólman Jan Chábera. Čtyřiadvacetiletý brankář Středočechů se stal katem domácích hokejistů, za svá záda nepustil jedinou střelu a byl vyhlášen nejlepším hráčem hostí. "Občas jsem měl hodně štěstí, na začátku druhé třetiny nás Plzeň válcovala," přiznal Chábera.

Článek

Vychytal jste svému týmu vítězství 3:0, byl jste vyhlášen také nejlepším hráčem svého týmu, zápas se vám tedy bude hodnotit příjemně...

Za výhru jsem hrozně moc rád. V Plzni se mi dosud příliš nedařilo a po dlouhé době jsem zde dochytal zápas. Je to lepší o to, že jsem nepustil ani branku.

Čím si vysvětlujete rapidní zlepšení výkonů týmu?

Poslední dobou jsme začali hrát výborně v obraně a neděláme už tolik chyb. Chodíme do rychlých brejků a začaly nám padat góly. Proto vyhráváme.

Sestava 41. kola O2 extraligy podle Sport.cz:
J. Chábera (Ml. Boleslav - potřetí v sestavě kola) - J. Šlégr (Litvínov - 8), M. Toman (Č. Budějovice - 2) - F. Lukeš (Litvínov - 4) , P. Nedvěd (Liberec - 4), L. Handlovský (Ml. Boleslav).

Po Novém roce jste v oslabení nedostali branku, můžete to být také jeden z důvodů, proč už nejste na posledním místě tabulky?

To netuším, ale určitě to souvisí s tím, že jsme ve vánoční přestávce trénovali hru v obranném pásmu a nese to ovoce.

Jak moc vás těší, že jste vychytal takové střelce jako je Tomáš Vlasák nebo Martin Straka?

Musím se přiznat, že občas jsem měl hodně štěstí. Kolikrát netrefili ani bránu, o to jsem to měl lehčí. Vychytat takové hráče je pro mne parádní úspěch!

Kdy vám bylo nejhůře?

Na začátku druhé třetiny nás válcovali a pomohlo mi štěstí. Mohli jsme dostat dva nebo tři góly a bylo by po zápase. Nápor jsme přečkali a hráli výborně zezadu. Vítězství jsme si zasloužili.

Stěžoval jste si klukům v kabině, že to kolem vás lítá jako na střelnici?

Od toho je trenér (smích).

Co pro psychiku mužstva znamená prodloužení vítězné série?

Hodně moc. Hlavně jsme rádi, že nejsme poslední. Budeme se snažit dýchat na záda týmům před námi. Tak velkou ztrátu nemáme.

Jak moc jste posíleni příchodem Radima Vrbaty?

Jsme mnohem silnější v přesilovkách, protože dokáže podržet puk a dobře rozehrát. Je na něm vidět klid, který se pak přenáší na ostatní.

Změnilo se něco v kabině po jeho příchodu?

To si nemyslím, je to tichý kluk a v šatně o něm vůbec nevíte.

Co čekáte od duelu na Slavii?

Těžký zápas, mají výborný útok. Musíme soupeře ubránit a v brejkách a přesilovkách skórovat.

Bude pro vás větší problém užší kluziště?

Každé rozměry mají jiné výhody. Na užším hřišti jde na brankáře více střel ze všech možných úhlů a gólman je více v zápřahu. V Boleslavi máme však také menší plochu, takže to nebude takový skok.

Reklama

Související témata: