Hlavní obsah

Objev Slavie Neruda: Někdy si říkám, jestli to není sci-fi

Od chvíle, kdy se v brance hokejistů Slavie usadil Stanislav Neruda, neprohrál úřadující mistr jediný ze sedmi zápasů. Čtyřiatřicetiletý objev sezóny přivádí k zoufalství jednoho soupeře za druhým a v úterý podruhé v řadě vychytal čisté konto. Svými výkony dokonce vytlačil z kádru reprezentanta Adama Svobodu. „Ale Adam je můj velký kamarád, bude mi chybět,“ tvrdil Neruda po posledním zápase s Pardubicemi.

Foto: Sport.cz

Slávistický brankář Stanislav Neruda

Článek

Sedmé vychytané vítězství a druhá nula v řadě, navíc je Slavia i vaší zásluhou v čele extraligy...

Někdy si říkám, jestli to není až takové sci-fi (směje se). Samozřejmě jsem rád za nulu, ale pro mě jsou důležitější tři body.

Druhé čisté konto bude znamenat další příspěvek do klubové pokladny. Ten pobyt ve Slavii se vám už asi musí prodražovat?

Já ty peníze rád zaplatím, protože nula v extralize je parádní věc. Za to bych ty peníze platil klidně pořád.

Bylo podle vás znát, že šlo o souboj o první místo v tabulce?

Čekal jsem, že si zachytám trochu víc, ale zaplaťpánbůh, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Musím poděkovat klukům, že odvedli perfektní práci a Pardubice k ničemu vážnějšímu nepustili. Trochu víc práce jsem měl snad až ve třetí třetině.

Jak jste přijal zprávu, že Adam Svoboda odchází do Omsku?

Adam je můj velký kamarád a super gólman. Bude mi hodně chybět, protože jsme měli hodně společného a rozuměli jsme si. Ale přeju mu úspěch, chytat v Omsku se taky jen tak nepovede.

Mluvili jste spolu ještě před jeho odchodem do Ruska?

Měl to teď hodně nabité, ale zašli jsme spolu na večeři a všechno to probírali. Přál jsem mu v Omsku hodně štěstí a ať je tam spokojený.

Necítíte přece jen trochu úlevu, že vám ubyla konkurence?

Takhle to neberu. Mně je strašně líto, že Adam musel odejít. Bude mi tady chybět. Navíc já Ádovi vůbec konkurovat nemůžu, vždyť to je super gólman a mistr světa. Já mám na kontě teprve sedm odchytaných zápasů v extralize.

Vy teď ve Slavii zůstanete, už jste se přestěhoval do Prahy?

Bydlím na hotelu a myslím, že tam vydržím asi až do konce sezóny. Kromě přítelkyně mi tam nic nechybí.

Co děláte ve volném čase, poznáváte krásy hlavního města?

Jsem kluk z maloměsta, takže se do nějakých výletů nepouštím, pohybuju se jen tam, kde to znám. Navíc v téhle zimě se toho moc poznávat nedá. Ale občas zajdeme s klukama na večeři.

Dalšími zápasy získáváte na jistotě, teď už asi tak nervózní nejste,  jako když jste chytal v extralize poprvé?

Musím přiznat, že v tom prvním zápase proti Litvínovu jsem se teda klepal hodně a to je mi skoro pětatřicet. Teď už je to lepší.

Reklama

Související témata: