Hlavní obsah

Litvínov přerušil sérii čtyř porážek

Josef PešoutPrávo

Hokejisté Litvínova se po vítězství nad Třincem (5:0) vyhřívají na druhém místě tabulky extraligy se stejným počtem 73 bodů jako má první pražská Slavia. V úterý se hráčům severočeského celku podařilo ukončit předchozí sérii čtyř porážek.

Článek

„Ani během té neúspěšné čtveřice zápasů jsem nepozoroval v mužstvu žádnou změnu. Nálada byla pořád stejná. Klukům jsme říkali, aby byli v klidu. Jen jsme je nabádali k účinnému hokeji, jaký jsme produkovali v dřívějším období,“ prozradil trenér Jaroslav Hübl starší.

Výsledek s Třincem byl jednoznačný. „Výkon ještě nebyl ideální. Ale zlepšení nastalo v defenzivním projevu. V obraně jsme se hodně snažili a musím pochválit kromě beků i brankáře Jaroslava Hübla mladšího. A jsem spokojen i s pěti vstřelenými góly,“ pravil litvínovský kouč.

Střelci Litvínova v extralize:
19 - V. Hübl, 18 - Lukeš, 15 - J. Černý, 13 - Kubinčák, 11 - Reichel, 8 - Branda, 7 - Trávníček a Jenáček, 6 - Jánský, 5 - Šlégr, 4 - Kubát, Bahenský, Kroupa, 3 - Heinisch, Punčochář, 2 - Švarný, 1 - Walter, Bednařík.

V příštím kole hrají Severočeši ve Zlíně. „Všude se dá vyhrát i prohrát. Věřím, že nějaký bod přivezeme. Nejlepší by byly všechny tři,“ usmál se Hübl starší.

Dva góly do sítě Třince zaznamenal útočník František Lukeš. Krásným momentem byla jeho branka na 4:0 po sólovém úniku. „Karel Kubát mi chtěl nahrávat a trefil pukem Polanského do zad, kotouč se ke mně odrazil. Tak jsem se ho jen zmocnil a jel jsem sám na gólmana. Prostě náhodná situace,“ líčil forvard, který měl před sebou juniorského brankáře Raszku. Ten ještě v první třetině nahradil do konce zápasy vyloučeného Čechmánka.

„Raszka byl dost vyjetý. Rozhodl jsem se připravit si puk do bekhendu a zaplaťpánbůh to tam spadlo,“ vykládal Lukeš. Po nedávném zranění krční páteře ze zápasu s Pardubicemi se cítí už v pořádku. „Všechno je v pohodě, bez problémů. Mohu se soustředit jen na hokej,“ dodal autor osmnácti extraligových tref v tomto ročníku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice