Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Odpovídal brankář hokejové Slavie Stanislav Neruda

PRAHA

Ještě donedávna znal čtyřiatřicetiletý brankář Stanislav Neruda hokejovou extraligu pouze z televize a myšlenek, že by si nejvyšší soutěž vyzkoušel, se už dávno vzdal. Jenže před Vánocemi 2008 si jej z Havlíčkova Brodu půjčila mistrovská Slavia a už jej nepustila. Neruda vede tým k dalším a dalším vítězstvím a odpovídal na otázky čtenářů v on-line chatu Sport.cz.

Článek

Od roku 1999 chytal Neruda první hokejovou ligu za Třebíč a vyjma sezóny 2001/02, kdy si udržel brankový průměr pod dva inkasované góly na zápas, to na nějakou oslnivou kariéru nevypadalo. Před šesti lety se dokonce nevešel ani na soupisku Třebíče a chytal třetí nejvyšší soutěž v Pelhřimově a poté Havlíčkově Brodě.

Právě tam nakonec zakotvil a zažil s místními "Rebely" postup do první hokejové ligy. V Havlíčkově Brodě spokojeně chytal až do období před loňskými Vánocemi, než si jej z farmářského klubu Slavie vytáhl generální manažer a trenér Pražanů Vladimír Růžička. Brankářská dvojka sešívaných Dominik Furch totiž zamířil na MS dvacetiletých a klub potřeboval náhradníka.

Neruda se tak náhle ocitl v šatně posledních extraligových šampionů a brzy dostal i příležitost v brance. Tři dny před koncem roku 2008 nastoupil proti Litvínovu a vychytal výhru 6:1. A ve stejném stylu pokračoval - do dnešního dne vychytal Slavii sedm výher v řadě a v posledních dvou zápasech neinkasoval vůbec. Jeho výkony oslnily natolik, že pro reprezentanta Adama Svobodu nezbylo v týmu místo a dokončí sezónu v ruském Omsku.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
HOKEJ:Brankář Slavie Stanislav Neruda

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články