Hlavní obsah

Sparťanská ikona Ptáček odchází do Českých Budějovic

PRAHA/ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový obránce František Ptáček opouští Spartu a přestupuje do Českých Budějovic. Vedení pražského klubu se rozhodlo bývalého kapitána Sparty uvolnit poté, co se s ním nedohodlo na úpravě smlouvy.

Foto: www.hcsparta.cz

Hokejový obránce František Ptáček

Článek

„Mezi námi a Františkem probíhala delší dobu jednání o korekci jeho současné smlouvy, kterou u nás měl platnou do 30. dubna 2010,“ uvedl na webu Sparty generální manažer holešovického klubu Petr Bříza.

„Bohužel se nám ale nedařilo dosáhnout dohody a do tohoto jednání vstoupil HC Mountfield s velkým zájmem o hráčovy služby, což nakonec vyústilo s přihlédnutím k ekonomickému hledisku v naše rozhodnutí postoupit se souhlasem hráče v plném rozsahu jeho smlouvu do Budějovic,“ dodal Bříza.

Ptáčka jednání Sparty nepřekvapilo. "Bylo to vyústění situace. Už delší dobu jsme se bavili o výši i délce mé smlouvy a nedošli jsme ke shodnému závěru. A do toho vstoupily Budějovice," řekl pro ČTK bývalý sparťanský obránce.

Ptáček: Asi přijdu o play-off

Jihočeskému klubu se v letošní sezóně vůbec nedaří, Mountfield se krčí na posledním místě tabulky. Budějovice tak spíše čekají boje o setrvání v nejvyšší domácí soutěži. "Přijdu zřejmě o play-off, ale takový je život. Beru ho, jaký je," řekl Ptáček.

Ptáček by se mohl ve svém novém působišti představit již v pátečním utkání proti Znojemským Orlům.

Třiatřicetiletý bek nastoupil za Spartu poprvé v sezóně 1993/94. Mezi roky 2003 a 2005 odehrál Ptáček dvě sezóny v Karlových Varech, poté se však do Sparty vrátil. Letos si ve čtyřiceti zápasech připsal 7 kanadských bodů za pět asistencí a dva góly.

Před Ptáčkem opustil holešovický klub Alexanders Jerofejevs, jenž zamířil do Nižněkamsku. Klub naopak angažoval Karla Pilaře z Magnitogorsku.

Reklama

Související témata: