Hlavní obsah

Vlasák: O chatrné defenzivě Sparty jsme dobře věděli

Po třech zápasech, ve kterých nezískala ani jeden bod, dokázala Plzeň naplno bodovat. Navíc na ledě Sparty, která paří k jedněm ze spolufavoritů na zisk titulu. Dvěma body za přesné nahrávky k tomu přispěl i druhý muž kanadského bodování soutěže Tomáš Vlasák. Západočeši tak poskočili na pátou příčku a zase se o nějaký kus přiblížili přímé účasti v play-off. „Pokud bude šance, o tu šestku se chceme porvat,“ říká Vlasák v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Do utkání jste vstoupili snově, už v sedmé minutě jste vedli 2:0. Přesto to možná bylo málo, další tři vyložené šance jste spálili. Dvě z nich právě vy...

To jsme my... Kdybych dal ze dvou obrovských šancí gól, mohlo to být jiné. Pak jsme se nadřeli a byly to zbytečné nervy. Ale zaplaťpánbůh, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Při vaší první tutovce jste se zcela nekrytý snažil Pöpperleho rozpohybovat. Když už to vypadalo, že se vám to podařilo, zamířil jste vedle. Co chybělo k úspěšnému provedení?

Počkal jsem si, až půjde na zem, a půlka brány byla prázdná. Jak jsem se ale podíval nahoru, puk mi sjel po špičce a šlo to vedle.

V druhém případě jste se dostal do samostatného nájezdu, vaši kličku do forhendu ale gólman vystihl.

Měl jsem to ještě trošku potáhnout, místa tam bylo dost. Neudělal jsem to tak, jak bych měl a gólman tam stačil dát špičku betonu.

Plzeň po třech prohrách konečně okusila pocit z výhry, navíc na ledě Sparty, kde to není pravidlem. Zvedá se sebevědomí?

Určitě. Tu sérii bez bodu jsme potřebovali zastavit. Ve Zlíně jsme hráli špatně, doma proti Boleslavi jsme byli jasně lepší, bohužel jsme nedali góly. Proto je dobře, že jsme to tu odčinili.

Proč se vám v předchozích zápasech tak nedařilo. Kde vidíte příčinu?

V tom Zlíně jsme hráli opravdu špatně, ani jsme neměli šance. Doma s Boleslaví jsme naopak měli deset nebo dvanáct vyložených šancí, Chábera (brankář Mladé Boleslavi - pozn. red.) ale chytal výborně, nebo nás zastavila tyčka.

Body ze Sparty nejsou pravidlem. Přesto. Pražané v posledních duelech nezvládají defenzivní činnost. Stačil jste si toho na ledě všimnout?

Věděli jsme to dobře. Trenéři viděli jejich zápas v Liberci a říkali nám, že beci dělali velké chyby. Ten prostor nám dali znovu a jsme rádi, že jsme ho využili.

V předchozích zápasech jste s Martinem Strakou nastupovali po boku Tomase, teď k vám trenéři přiřadili Adamského. Pomohlo to vaší souhře?

Asi jo, protože Roman Tomas dal tři góly, Áda dal taky jednoho.

Záda vám v brance nyní kryje mladíček Francouz. Jak se vám před ním hraje?

Je to velký talent, navíc je strašně pracovitý. Hodně nám pomáhá.

Jak se chová v kabině?

Je mladý, takže se moc neprojevuje. Snažíme se mu pomoct. Je to talent do budoucna.

Sledujete více s blížícím se koncem základní části vyrovnanou tabulku?

Určitě se na to podívám. Je to tam ale opravdu tak našlapané, že se musíme koukat jen na ten zápas, který nás právě čeká.

Předpokládám, že cílem stále zůstává skončit po základní části do šestého místa a vyhnout se tak předkolu play-off?

Určitě. Pokud bude šance, tak se o tu šestku porvat. A ta šance tam je pořád. Uvidíme, jak to dopadne.

Reklama

Související témata: