Hlavní obsah

Spor Budějovic a Boleslavi o Posmyka s Cháberou bude řešit smírčí komise

Spor extraligových týmů z Mladé Boleslavi a Českých Budějovic o hráče Jana Cháberu a Marka Posmyka bude řešit smírčí komise Českého svazu ledního hokeje. Oba hokejisté momentálně působí v Mladé Boleslavi, kam je před sezónou Jihočeši uvolnili na hostování. Nyní je chce vedení Mountfieldu zpět, neboť extraligový nováček prý nedodržel splátkový kalendář. Zástupci Mladé Boleslavi to ale popírají.

Článek

Jihočeši, kteří s ohledem na nedodržení splátkového kalendáře jednostranně vypověděli s Mladou Boleslaví smlouvu a požadují návrat obou hráčů k 15. lednu. Již odeslali všechny dokumenty řediteli extraligy a předsedovi smírčí komise ČSLH Stanislavu Šulcovi.

Stejný krok nyní musí učinit i zástupci Mladé Boleslavi, kteří situaci vidí jinak. "Do Českých Budějovic jsme ve čtvrtek odeslali zprávu, že s jejich požadavkem naprosto nesouhlasíme," řekl sportovní manažer klubu Jaromír Šindel ČTK.

Oba hráči jsou stále ve svém dosavadním působišti a po rozhodnutí představenstva mladoboleslavského klubu do dnešního zápasu 42. kola extraligy na ledě pražské Slavie raději nenastoupí. Pokud by totiž České Budějovice u smírčí komise uspěly, hrozí Mladé Boleslavi, že budou všechny zápasy, v kterých Chábera s Posmykem po 15. lednu nastoupí, kontumovány v její neprospěch.

České Budějovice a Mladá Boleslav jsou hlavními kandidáty na účast v baráži. Dosud nasbíraly 48 bodů a patří jim třinácté a čtrnácté místo v tabulce, vinou horšího skóre jsou momentálně poslední Jihočeši.

Reklama

Související témata: