Hlavní obsah

Třinec - Kladno 6:2Třinec poprvé v sezoně vyzrál na Kladno a má důležité body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Polák 1 : 0
23. Kováčik 2 : 0
35. Seman 3 : 0
42. Frolík 3 : 1
47. Květoň 4 : 1
50. Martynek 5 : 1
51. Patera 5 : 2
60. Polanský 6 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince našli recept na Kladno a po třech letošních porážkách v nastaveném čase přímého konkurenta v boji o play-off v pátek doma zdolali 6:2. Střet dvou sousedů v tabulce měl jasný vývoj, Oceláři byli od prvního gólu Vojtěcha Poláka ve všech směrech lepší. Dvěma góly a asistencí výhru podpořil útočník David Květoň, tři branky dali domácí při početních výhodách.

Článek

Středočechům důležitý zápas moc nevyšel. Deset minut sice drželi krok, ale prohospodařili dvě přesilovky a automaticky následoval trest. Se štěstím už odolali nájezdu Baleje, který v oslabení trefil brankáře Kopřivu do masky. Sotva však Oceláři přečkali druhou převahu soupeře, dala svým tvůrčím schopnostem průchod řada Polanského a po nezištné přihrávce jejího centra zblízka skóroval Polák.

První gól zápas v mnohém vyřešil. Třinec totiž precizní obranou ve středním pásmu nedovolil vůbec nic, zatímco hosté ve snaze o zvrat otvírali zadní vrátka stále častěji. Pomohl k tomu i druhý gól, který v úvodu druhé části přidal v třinecké přesilovce nekompromisním střelou bez přípravy Květoň.

Oceláři byli ve druhé části lepší, ale Kladno držel dlouho nad vodou Kopřiva, který hasil chaos v hostující defenzívě. Po pohotové střele Stebera se vyznamenal hlavně proti Moravcovi, jehož ránu po třineckém brejku v oslabení vytěsnil betonem. Do toho i Martynek potvrzoval, že není v nejlepší střelecké formě a nejprve snad ze dvou kroků přehodil břevno, aby pak bekhendem puk poslal podél čáry prázdné klece. Trápení útočníků proto ukončil obránce Seman a jeho utěšená rána nad ledem dala Třinci třígólový náskok.

Domácí si proti odevzdanému sokovi mohli dovolit nevyužít i 70 sekund dvojnásobné přesilovky. Přestože Frolík v nástupu do poslední třetiny dostal puk za Čechmánka, Třinecké rychle znovu uklidnil Květoň, který po dalším kladenském propadu ve středním pásmu neomylně zakončil další akci v přečíslení.

Květoň měl hned vzápětí na hokejce hattrick, Kopřiva mu ho však sebral skokem pod nohy. Peterkova lajna však hrála klíčový part duelu a o pár sekund později to potvrdil i smolař Martynek, jenž po ladné kombinaci celé formace přidal pátý zásah. Hosté v závěru Paterou snížili, ale čtrnáct sekund před koncem vrátil rozdíl do čtyřgólové podoby v přesilovce Polanský.

Oceláři Třinec - Geus Okna Kladno 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 15. Polák (Polanský), 23. D. Květoň (Malec), 35. D. Seman (Polanský, Pánik), 47. D. Květoň (Gureň), 50. Martynek (Peterek, D. Květoň), 60. Polanský (Balej, Polák) - 42. Frolík (Horna, Kalla), 51. Patera (Diviš). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:9, navíc Výtisk (Třinec) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 2694.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, D. Seman, Malec, Sekeráš, Výtisk - Balej, D. Moravec, Hampl - D. Květoň, Peterek, Martynek - Pánik, Polanský, Polák - Lušňák, Zeliska, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Gudas, Hořava - Diviš, Patera, Bělohlav - V. Novák, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Čurilla, Stieler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články