Hlavní obsah

Č.Budějovice - Znojmo 2:1České Budějovice zdolaly Znojmo a podruhé za sebou vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Gulaš 1 : 0
35. Tesařík 1 : 1
47. Hudec 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v pátečním utkání 42. kola extraligy Znojmo 2:1 a po druhé výhře za sebou vylepšili svou pozici na chvostu tabulky. Zápas rozhodl v 47. minutě útočník Michal Hudec a Mountfield se přiblížil dvanáctým Orlům na rozdíl čtyř bodů.

Článek

Jihočeši bez šesti hráčů základní sestavy využívali útočníka Kůrku ve dvou útocích. Pouze na střídačce zůstal znovu brankář Turek i s obráncem Jarešem. Improvizované složení vedlo domácí tým k opatrné hře, o poznání větší aktivita proto byla od počátku na hokejkách hostí. První šanci měl ve třetí minutě Růžička, ale pozorného Kováře nepřelstil.

Velký tlak v obranném pásmu Českých Budějovic si Znojemští vytvořili při Hřebejkově trestu. Po Dopitově přihrávce však zblízka minul branku Erat, tentýž hráč pak ještě dvakrát pálil do Kováře. Od modré čáry mířil příliš vysoko Bičánek, ze stejné parkety minul Tesařík. Skoro celé dvě minuty trvající obležení ukončil šťastným vyhozením obránce Sičák, obětavě hrající se zafixovanou zlomeninou palce u nohy.

Ve 13. minutě ohrozil Kováře hostující Plášek, naopak domácí se při vyloučení Selingra nezmohli vůbec na nic. Pak přišla velká chvíle rtuťovitého Gulaše, jenž vystihl Tesaříkovu přihrávku na Bičánka podél útočné modré a zezadu marně stíhán Bičánkem zakončil sólo povedenou kličkou do forhendu.

Povzbuzeni vedoucím gólem vstoupili domácí do druhého dějství daleko svižněji a do slibných příležitostí se brzy dostali Veselý a po něm Vydarený, brankář Trvaj se však nenechal zaskočit. Při následném trestu Vydareného si dokonce Toman dopřál výlet do útočného pásma, ale jeho střela z levého kruhu byla nedůrazná.

Vyloučení Tesaříka se marně snažili potrestat Toman se Sičákem a po Selingrově faulu hráli Jihočeši 96 vteřin v pěti proti třem, dokonale uzamkli soupeře, ale počínali si zbytečně profesorsky. V polovině utkání se osmělil hostující Procházka, z otočky však Kováře neprostřelil. Na protější straně nebyl úspěšný Gulaš ani Kůrka, druhý jmenovaný šel poté pykat na trestnou lavici a hosté využili početní převahu k vyrovnání. Ranou z voleje se trefil Tesařík. Po Dudově přihrávce měl v závěru třetiny střeleckou příležitost Sičák, ale minul.

Ve závěrečné dvacetiminutovce zůstal na střídačce Mucha, ale tempo domácích se pravidelným točením tří obranných dvojic nijak nezrychlilo. Přesto se do šance dostal Toman, jenž sebevědomě prokličkoval až před Trvaje, na zakončení mu však nezbyly síly. Hosté byli aktivní a hodně nepříjemní, ale při jednom z protiútoků překvapivě udeřili domácí. Duda zatáhl puk po levé straně, křižně nahrál zpátky na modrou čáru a rozjetý Hudec dělovkou z voleje vrátil domácím vedení.

Znojemští vsadili na útočnou kartu, jejich úsilí však zbytečně přibrzdil potřetí v utkání vyloučený Selingr. Jihočeši přesilovku nevyužili, dál ale střádali drahocenné vteřiny a Huml měl dokonce na holi pojištění výsledku, jenže střelou švihem se neprosadil. Před Kováře se probil Meidl, ale domácí obranu situaci vyřešila. Minutu a půl před sirénou hosté nasadili k power play a v pásmu Českých Budějovic nastalo drama, během něhož měl největší šanci dotírající Dopita, ale Jihočeši už vydřené vítězství uhájili. Mountfield tak po předchozích osmi porážkách za sebou, kvůli kterým klesl na poslední místo, podruhé za sebou naplno bodoval.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Gulaš, 47. M. Hudec (Duda, Gulaš) - 35. Tesařík (Selingr, Bičánek). Rozhodčí: Mikula - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 4992.
České Budějovice: Jakub Kovář - Macháček, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, Mucha - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Duda, Melichárek - Kuchejda, Horák, Hřebejk - Vak, M. Hudec. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, J. Mrázek, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, M. Růžička - Plášek, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice