Hlavní obsah

Liberec získal finského gólmana Leinonena, do obrany se vrátil Jareš

Vedení hokejistů Liberce vyřešilo problém na brankářském postu angažovaním finského gólmana Tero Leinonena. Naposledy chytal třiatřicetiletý muž v masce ve finské SM lize v týmu Ilves Tampere, v mužstvu Bílých Tygrů bude působit do konce letošní sezóny. "Tero je zkušený gólman, má za sebou působení ve švédské i finské lize, objevil se i v reprezentaci," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Foto: www.ilves.com

Brankář Tero Leinonen bude do konce sezóny oblékat dres Liberce.

Článek

"Dlouhodobě jsme po odchodu nemocného Milana Hniličky hledali gólmana, který by pro velice důležitý závěr sezóny vytvořil brankářskou dvojici s Michalem Fikrtem," objasnil svůj záměr Jech v tiskovém prohlášení.

Liberecké vedení se snažilo získat slávistického brankáře Adama Svobodu, ten ale nakonec přestoupil do ruského Omsku. "Měli jsme rozjednaných několik variant, jednání se však příliš natahovala," dodal Jech.

Leinonen v minulosti oblékal dres týmu Jyväskylä, švédské Mory, Luley a naposledy Ilvesu Tampere, kde letos kryl záda Hannu Toivonenovi. "Jsem přesvědčen, že bude pro náš tým přínosem," věří Jech. Leinonen byl začátkem sezóny zraněný a proto nastoupil jen v šesti utkáních, v nichž měl průměr 2,75 branky na zápas a úspěšnost 92.05%.

Nová posila Bílých Tygrů má za sebou také reprezentační zkušenost. V roce 2003 byl pozván k přípravným utkáním před mistrovstvím světa ve Finsku. Leinonen se však do výběru nedostal, neboť tým doplnili hráči z NHL. V roce 2005 se Leinonen podíval do Liberce v rámci bojů o Pohár České pojišťovny v duelu s Ruskem.

Na sever Čech přichází kromě severského strážce svatyně také obránce Richard Jareš. Ten se vrací z hostování v Českých Budějovicích, kam putuje zpět z Liberce útočník Jiří Šimánek. "Dohodli jsme se na ukončení hostování, z naší strany jde o řešení nedostatku obránců," vysvětlil Jech. Oba hráči by se mohli ve staronových klubech přestavit už v nedělním 43. kole.

Reklama

Související témata: