Hlavní obsah

Liberec - Třinec 7:5Liberec porazil v přestřelce Třinec 7:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zíb 1 : 0
14. Květoň 1 : 1
19. Podkonický 2 : 1
21. Květoň 2 : 2
29. Modrý 3 : 2
39. Lušňák 3 : 3
39. Derner 4 : 3
48. Sekeráš 4 : 4
48. Podkonický 5 : 4
50. Šachl 6 : 4
54. Peterek 6 : 5
60. Nedorost 7 : 5

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 43. kole Třinec 7:5 a s ohledem na postavení obou týmů v tabulce si připsali důležité tři body v boji o play-off. Hosté v průběhu utkání dokázali odpovídat na branky Bílých Tygrů a na začátku 48. minuty opětovně vyrovnali na 4:4. Následující dvě branky Andreje Podkonického a Petra Šachla však zajistili domácím rozhodující náskok a zároveň třetí výhru po sobě.

Článek

Zápas dvou sousedů v tabulce začal velmi svižně a šance na obou stranách na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve čtvrté minutě musel třinecký brankář Čechmánek řešit první ošemetnější situaci, při které mu pomohl nedovoleně spoluhráč Moravec. Této výhody dokázal Liberec využít, speciální obranná dvojice Liberce na přesilovku Zíb - Modrý si vyměnila puk a první jmenovaný přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Třinečtí se po obdržené brance brzy oklepali, vyrovnali tempo hry a poté i skóre. Seman nahrál na modrou čáru volnému Květoňovi, nejlepší střelec Třince si sjel blíže k brance a přesnou střelou nad rameno Fikrta vyrovnal stav. Třineckým branka nalila energii a najednou bylo před Fikrtem rušno. V 19. minutě však z ojedinělé šance udeřili domácí. Podkonický vracel puk zpátky před Čechmánka a obránce Malec zasáhl tak nešikovně, že si puk srazil do vlastní branky. Za 21 sekund mohlo být pro hosty ještě hůř, ale osamocený Blatný před Čechmánkem trefil jen tyč.

Druhou třetinu začali hosté v početní výhodě a jejich velký nápor byl také zužitkován. Peterek z rohu našel Květoně a ten přidal svůj druhý gól v zápase. Liberec po obdržené brance zvýšil obrátky, nejprve navrátilec Jareš svou střelou těsně minul levý roh Čechmánkovi branky, poté neuspěli ani Nedvěd s Modrým. Na druhé straně měl Fikrt štěstí při střele Martynka, která skončila na tyči.

Domácí pokračovali v náporu a po závaru, který vytvořila Blatného řada, využil zmatku v obraně hostů střílející Modrý. Poté hosty zachránil brilantním zákrokem Čechmánek. Kašpařík ujel s Podkonickým na jediného obránce, ale Podkonický nedokázal překonat brankáře hostí. V 39. minutě bylo rušno na obou stranách. Derner ranou od modré rozjásal domácí diváky, ale hosté dokázali najít bleskurychlou odpověď. Do nepozorné obrany domácích najel Polák, střelou prověřil Fikrta, který puk vyrazil přímo před Lušňáka a třinecký útočník ho bruslí dorazil do branky. Branku musel přezkoumat videorozhodčí, ale potvrdil její platnost.

Na začátku třetí třetiny mohli hosté děkovat svému brankáři, který jim uchoval naděje v zápase proti osamocenému Nedvědovi.

Liberečtí postupem času ubrali ze své aktivity, což potrestal zkušený obránce Sekeráš, který přesnou střelou překonal Fikrta. Domácí ale nenechali na svou odpověď dlouho čekat. Za pouhých 30 vteřin našel Nedvěd Podkonického a ten střelou pod vyrážečku překonal Čechmánka. Po chvilce se domácí radovali pošesté, když Bartovičovu akci přesně zakončil Šachl. Poté ještě snížil hostující kapitán Peterek a zdramatizoval závěr utkání, které ovšem definitivně rozhodl Nedorostův gól do prázdné branky.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 7:5 (2:1, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 5. Zíb (Modrý, Klimenta), 19. Podkonický, 29. Modrý (Šachl, Blatný), 39. Derner (Pletka, Žabka), 48. Podkonický (P. Nedvěd), 50. Šachl (Bartovič, Blatný), 60. Nedorost (Blatný) - 14. D. Květoň (Seman, Peterek), 21. D. Květoň (Peterek), 39. Lušňák (Polák, Sekeráš), 48. Sekeráš (Polanský), 54. Peterek (Vosátko). Rozhodčí: Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6, navíc Podkonický - Výtisk oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6238.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Modrý, Jareš, Zíb - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Klimenta, P. Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Vosátko, Gureň - Rangl, D. Moravec, Balej - D. Květoň, Peterek, Martynek - Polák, Polanský, Pánik - Steber, Zeliska, Lušňák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: