Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 1:3Litvínov se dál trápí, prohrál s Českými Budějovicemi 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jenáček 1 : 0
46. Duda 1 : 1
55. Huml 1 : 2
56. Vak 1 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli ve 43. extraligovém kole s Českými Budějovicemi 1:3, přestože do třetí třetiny duelu vstupovali s jednobrankovým náskokem. Severočeši tak ztratili již šestý zápas z posledních sedmi v nejvyšší soutěži. Českobudějovičtí naopak uspěli potřetí za sebou a i díky prohře Mladé Boleslavi se odlepili u poslední příčky tabulky.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu bez svého kapitána Reichela, kterého trápí blíže nespecifikované zranění. Na jeho místo se do centru prvního útoku postavil Branda a jeho post ve třetí formaci zaujal navrátilec do sestavy Rindoš. Domácí se mohli dostat do vedení ihned po 24 vteřinách hry, kdy Lukeš po Kubátově přihrávce netrefil úplně odkrytou branku. O chvilku později vypálil jedovatou střelu od modré Skuhrovec, ale Kovář betonem zasáhl.

Poté vybídl Vak ke skórování Gulaše, ten však kličkou do bekhendu Hübla nepřekonal. Na druhé straně měl dobrou šanci Viktor Hübl, ale hostující brankář ukryl puk do lapačky. V osmé minutě se po střetu Černého s Ptáčkem vysypalo tvrzené sklo vedle hostující střídačky a hra musela být na chvíli přerušena. Po vynucené pauze si domácí zahráli 68 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, která ale úvodním gólem neskončila.

V polovině prvního dějství se Lukeš ocitl ve své druhé dobré příležitosti v utkání, ale ani tentokrát nedokázal skórovat. Ve 13. minutě zastavil Gřegořek unikajícího Brandu za cenu faulu a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které s přehledem střelou mezi betony proměnil penaltový specialista domácích Jenáček. V závěru první třetiny se srazil Kroupa s Kubinčákem, prvně jmenovaný zůstal chvíli ležet s bolestivou grimasou na ledě, ale v zápase pokračoval.

Ve druhé třetině se hostující hráči snažili srovnat stav utkání, ale kromě Tomanovi tvrdé střely si nevytvořili žádnou brankovou příležitost. V polovině utkání mohl skórovat Lukeš, ale ani napotřetí Kováře nepřekonal. Poté mohl na druhé straně vyrovnat Melichárek, ale Hübl jeho střelu pohotovým rozklekem chytil.

Do poslední části vstoupili hosté aktivně s odhodláním zvrátit nepříznivé skóre. Šimánek pálil tvrdě z pravého křídla, ale pouze nad branku. Ve 46. minutě už se hosté konečně dočkali. Při hře čtyři na čtyři přihrál Toman před branku Dudovi a ten nikým nehlídaný poslal puk do odkryté branky. To však nebylo ze strany hostí ještě zdaleka vše.

Další šok pro domácí přišel v 55. minutě, kdy vypálil Ptáček, puk se odrazil od zadního mantinelu před branku a Huml ho poslal s přehledem do sítě. O dalších 54 vteřin později si Vak vyjel s pukem zpoza branky a s přehledem zavěsil. Domácí se ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat, ale na korekci výsledku se již nezmohli.

Litvínov - Mountfield České Budějovice 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Jenáček z tr. střílení - 46. Duda (Toman, Sičák), 55. Huml (Ptáček, Vydarený), 56. Vak (Vydarený). Rozhodčí: Hribik - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 5377.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Branda, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Rindoš, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
České Budějovice: Jakub Kovář - Gřegořek,Mucha, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Duda, Melichárek - M. Hudec, Vak, L. Květoň - Kuchejda, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata: