Hlavní obsah

Brankář Leinonen dorazil do Liberce a zamířil přímo na zápas

LIBEREC

Nová finská akvizice Tero Leinonen byl náhradním brankářem Liberce v dramatickém zápase proti Třinci, v němž si Bílý Tygři připsali důležité body. Na střídačce kryl záda současné jedničce týmu Michalu Fikrtovi, přestože dorazil teprve v jednu hodinu odpoledne do Liberce a rovnou zamířil na zápas.

Foto: www.ilves.com

Finský brankář Tero Leinonen

Článek

"Ano, můj první kontakt s libereckým ledem byl až těsně před zápasem. Přijel jsem v jednu do Liberce, něco snědl a rovnou se oblékl do výstroje. Doufám, že zítra dobře potrénuji a v budoucnu odchytám i nějaký zápas," řekl novinářům sympatický Fin.

V zápase, v kterém padlo celkově 12 branek, se brankářská posila Severočechů určitě nenudila. "Bylo to velmi vzrušující utkání, překvapila mě úroveň české extraligy, hrálo se ve velkém tempu, nebylo to lehké utkání. Na druhou stranu velmi zajímavé pro diváky, museli se skvěle bavit. Pro brankáře to nebylo jednoduché, ale jsem po cestě velice unavený a je dobře, že jsem zůstal jen na střídačce," pousmál se finský brankář.

Liberecké působiště je jeho první zkušeností s českou extraligou. "Znám tuto zemi, před lety jsem zde byl s reprezentačním celkem, tak trochu jsem věděl, znám také nějaké spoluhráče, ale jen z doslechu. Měl jsem také nějakou nabídku ze Švédska, ale Liberec byl nejkonkrétnější. Jsem tedy teď rád, že jsem zde a mohu týmu pomoci," uzavřel Leinonen, který by měl s Fikrtem vytvořit vyrovnanou dvojici.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice