Hlavní obsah

Černošek dostal při bitce na frak, nechápal ale mírný trest pro Micku

Jan ŠkvorSport.cz

Hokej se vším všudy nabídlo čtvrté pražské derby letošní sezóny. Sedm branek, hokej nahoru dolů, tvrdé střety, oku lahodící individuální akce, rekordní diváckou návštěvu a také pořádnou bitku. Ve třicáté čtvrté minutě se po nevině vyhlížejícím střetu za brankou Slavie utvořily tři dvojice, které se do sebe pustily. Jednoznačně nejaktivněji si počínal sparťan Marek Černošek a slávista Tomáš Micka. Domácí útočník byl od začátku aktivnější a „na body“ vyhrál.

Článek

Rozhodčí oběma hráčům dopřáli k pěstní vložce dostatečný prostor, neoddělovali je po pár vteřinách - jak je tomu v tuzemské soutěži zvykem. Oba aktéři měli na příčinu vzniku odlišný názor. „Prvním impulsem bylo zbytečné strkání za bránou, kdy se dva slávisti sápali na jednoho z nás. Myslím, že to byl Karel Hromas,“ líčil Černošek. „Šli nám do gólmana, tak jsem ho bránil. Vlítnul do mě (Černošek), já se jen bránil,“ opáčil Tomáš Micka.

Micka byl od úvodních minut aktivnější, Černoškovi zasadil několik přesných ran, nakonec jej i povalil na led. Sparťanskému zadákovi se nepozdávalo jednání čárových rozhodčích, kteří v té době nezasáhli, a oba kohouty od sebe neodtrhli. „Zůstal jsem ležet na ledě a neřešili to. Nevím, no. Je to jejich rozhodnutí, kroutil Černošek hlavou.

Oba aktéři za svůj výstup inkasovali dvě plus dvě minuty, což zejména u Micky překvapilo. Při bitce přišel o jednu z rukavic, za což by měl automaticky vyinkasovat trest do konce utkání s následnou stopkou pro příští duel. „Byl jsem celkem překvapený. Byl jsem ale rád, alespoň jsem mohl dohrát zápas,“ přiznal Micka, že jej verdikt rozhodčího Mináře mile překvapil.

Micka: Diváci to mají rádi

Překvapený byl i jeho sok... „Já jsem si dával pozor, rukavice jsem záměrně nezahodil. Pokud si dobře pamatuji, tak Micka ano. Nechápu teda rozhodnutí rozhodčího, proč nám oběma dával stejné tresty,“ nelíbilo se Černoškovi. Micka ještě předtím, než odjel na trestnou lavici projel kolem slávistického „kotle“ a fanoušky několika gesty vyzval, aby jeho úspěch odvděčili řádný aplausem. „Diváci to mají rádi. Když se to povede, je to jen dobře. Pro ně i pro mě.“

Micka se přesto, že v této sezóně již vyhrál potyčku nad sparťanem Gulašim a karlovarským Řezníčkem, za bitkaře nepovažuje. „Nějak bych to nezveličoval. Bitkař určitě nejsem, nehlásím se o to. Radši budu dávat góly a pomáhat týmu,“ tvrdí.

Reklama

Související témata: